Güçlü sanayisini verimli toprakları ve kaliteli tarımıyla destekleyen İnegöl'de ilçe tarımının görücüye çıkacağı 6'ncı İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) için hazırlıklar başladı. İnegöl Belediyesi öncülüğünde MODEF işbirliğiyle; İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Muhtarlar Dayanışma Derneği ve İnegöl'deki tarımsal sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleştirilecek fuar öncesi hazırlıklara ilişkin istişare toplantısı gerçekleştirildi. Bugün 14.00'da İnegöl Belediyesi Encümen Salonunda yapılan istişare toplantısına fuar paydaşlarının temsilcileri katılım gösterdi. Toplantı sırasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş fuar hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
10-13 EYLÜL TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Mobilyası, kaplıcası, köftesi, ayçekirdeği ve tarihi özellikleriyle İnegöl'ün bölgesinin parlayan yıldızı olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, "Tarım da bizim önceliklerimiz arasında. Bu sene 6'ncısını gerçekleştireceğimiz İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) ile alakalı ilgili kurum ve kuruluş temsilcileriyle bugün bir araya geldik. Fikir alışverişinde bulunuyoruz. Daha önce de ilan ettiğimiz gibi inşallah 10-13 Eylül tarihleri arasında fuar organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz" dedi.


PAYDAŞLARIN BİLGİ VE BECERİLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Aktaş, İnegöl'ün her alanda olduğu gibi tarım, gıda ve hayvancılık üretiminde de ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirterek "Şunu da çok iyi biliyoruz ki bu bölgede ciddi bir potansiyel mevcut. Bu potansiyeli bu fuar vesilesiyle bilgilendirme toplantılarıyla, panellerle, tanıtım ve lansman toplantılarıyla nasıl harekete geçirebiliriz bunun derdi ve heyecanı içerisindeyiz. Bununla ilgili taraflardan da mümkün olduğu kadar istifade etmeye çalışıyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanımızın, İlçe Tarım Müdürümüzün velhasıl bu konuyla alakalı tarafların bilgi ve becerileri bizim için önemli" diye konuştu.
AMACIMIZ İNEGÖL'ÜN TARIM POTANSİYELİNİ DÜNYAYA TANITMAK
Konuşmasında İnegöl hakkında konuşurken sanayi ve ticaret şehri dendiğini ama İnegöl'ün aynı zamanda bir tarım ve hayvancılık şehri olduğunu da vurgulayan Aktaş, şöyle konuştu: "Sanayileşen toplumlar genelde tarım ve hayvancılıktan uzaklaşır ama İnegöl'de uzaklaşmaması gerektiğini ve bir denge oluşturmak adına da bunun çok önemli olduğunu ben tüm konuşmalarımda vurguluyorum. Hızlı sanayileşmenin tarımdan da hızlı uzaklaşma gibi sosyal yaraları da ortaya çıkardığını biliyoruz. Amacımız bu fuar vesilesiyle İnegöl'ün tarım zenginliğini, tarım potansiyelini tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmak. Beraberinde İnegöl yerelinde de değişik üretim tekniklerini, makine ekipmanları ve pazarlama tekniklerini İnegöllü üreticiye tanıtabilmek. Velhasıl konunun taraflarını buluşturarak bu manada bir Pazar oluşturabilmek. Onun için İNTARF çalışmalarına start verdik."
2 YIL ARADAN SONRA YENİDEN MER-PA'DA DÜZENLENECEK
"Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) fuar listesinde yer alan İnegöl Tarım Fuarını bu yıl 10-13 Eylül tarihleri arasında 4 günlük süreçte dolu dolu icra edeceğiz. 2 yıllık aradan sonra fuarımızı bu yıl tekrar eski yerinde gerçekleştireceğiz. Malum Pazar yerinin yıkılmasının ardından şuanda MODEF Fuarcılık şirketinin kullandığı MODEF fuar alanında fuarımızı yapmıştık. Yeni yerimiz artık tamamlandı. Bu sene 13 bin m2'lik Mer-Pa Pazar yerimizi kullanacağız. Çünkü yaptığımız araştırma ve incelemelerde, konunu taraflarıyla da yaptığımız istişareler neticesinde buranın kendileri için daha verimli olduğu ifade edildi. Yol boyunda görünen bir yer olması tanıtımla ilgili de fayda sağlayacaktır."
TARIMLA İLGİLİ DE İDDİALI BİR DURUŞUMUZ VAR
"Fuar bünyesinde kırsal mahalle muhtarlıklarımızın ve tarımsal kalkınma kooperatiflerimizin ürün stantları, gıda ve hayvancılık sektörüyle alakalı ilgili muhtelif tarım makineleri, araç ve gereçleri, süt ve hayvancılık endüstrisi ürünleri, damlama ve sulama sistemleri, sera ve peyzaj sistemleri, fidancılık ve tohumculuk ürünleri, ilaçlama ve gübreleme endüstrisi ürünleri, arıcılık sektörü hakeza gelişen bir sektör, bununla alakalı ürünler, tarımsal sigorta ve finans kuruluşlarıyla beraber İnegöl'de belirli sivil toplum kuruluşları bu organizasyon içerisinde yer alacaklar. Tarım fuarımız her sene üzerine koyarak devam ediyor. Amacımız bu sene reklam ve lansman çalışmalarını daha da arttırmak ve bu konuda daha fazla kitlelere ulaşmak. Bunun uzun soluklu bir süreç olduğunu biliyoruz açıkçası. Nihayetinde Türkiye'nin her yerinde fuarlar ve tarım fuarları yapılıyor. Ama İnegöl'ün nasıl mobilyayla alakalı iddialı bir duruşu varsa tarımla alakalı da öyle iddialı bir duruşumuz var bunu da özellikle üzerine basa basa söylüyoruz. İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, Ticaret ve Sanayi Odamız, Ziraat Odamız, Muhtarlar Dayanışma Derneğimiz ve İnegöl'deki tarımsal sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla, katılımlarıyla İnegöl Belediyesi ve MODEF Fuarcılık şirketi öncülüğünde gerçekleştirilecek olan İNTARF 2017 İnegöl Tarım Fuarı şimdiden üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun."
HERKES İSTİFADE ETMELİ
Açıklamasının sonunda yapılan fuar organizasyonundan tüm ilçe halkının istifade etmesini istediklerini dile getiren Aktaş, "Özellikle şunu belirmek istiyorum. Bizim bu organizasyonu yapma amacımız sadece fuar yapmış olmak değil. Beraberinde İnegöl'de tarımla ilgilenen herkesin bu fuardan istifade etmesini özellikle istiyoruz. Fuara giriş ücretsiz. Ben kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızı özellikle fuarımıza beklediğimizi, arzu ederlerse ulaşımla alakalı da imkanlar sağlayabileceğimizi belirtmek istiyorum. Fuarı muhakkak suretle gelip gezmelerini, görmelerini ve üretimle alakalı gelişen teknolojilerin, uygulamaların işlerinde büyük kolaylıklar sağlayacağını hatırlatmak istiyorum. İnşallah bizlerin de en iyisini ve öncekilerden daha güzelini ortaya çıkarmak adına istişarelerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Türkiye, Euro Bazında Asgari Ücret Artışına Rağmen Avrupa'da Düşük Sıralarda Türkiye, Euro Bazında Asgari Ücret Artışına Rağmen Avrupa'da Düşük Sıralarda