İnegöl Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde gerçekleşen taziye ziyaretine; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da katıldı.

Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu,

Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

"Bugün geldiğimiz noktada elimizde kalan bu coğrafyayı da bize yaşanmaz kılmak, elimizden alıp götürmek için plan yapanların, harita tasarlayanların olduğunu görüyoruz. Bunu yaparken de mertçe, erkekçe karşımıza çıkabilenler bunlar değil. Bunların kendilerine kul köle yaptığı, Allahsız, kitapsız ve imansız taşeronları kullanıyorlar."

İŞLERİNİ BİTİRMEMİZ GEREKİYOR

"Biz bu coğrafyanın içine gelip bunların yuvalanmasına ve bizden toprak koparmalarına fırsat vermeden bunların inlerinde tepelerine binerek, işlerini bitirmemiz gerekiyor. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Nihayetinde bugün bu harekatla beraber esasen yapılması istenen de budur. Bunları buradan temizleyeceğiz."

BAŞLARINI KALDIRAMIYORLAR

"Son iki yıllık mücadele özellikle kendi savunma sanayimizi kurmuş olmaktan kaynaklanan büyük bir imkan ve avantajla insansız hava araçları, silahlı insansız hava araçları marifetiyle bunlara Türkiye'de nefes aldırmıyoruz. Başlarını kaldıramıyorlar, adım atamıyorlar."

TEMİZLİK ŞART

"Bunların Türkiye'de neredeyse işini bitirdik ama bunların Türkiye'ye bundan sonraki süreçte de musallat olmasının önüne geçmek için Türkiye'deki huzuru ve barışı, çocuklarımızın gelecek ve istikbalini bertaraf etmelerinin önüne geçmek için bizim bu güney koridorumuzu temizlememiz gerekiyor."

KAHRAMANLAR ŞEHADETE KOŞUYORLAR

"Şimdi öyle kahramanlar var ki bu ecdada nazire yapıyor. Çanakkale'deki, Kut'ül Amare'deki, büyük zaferdeki ecdada nazire yaparcasına 'Ben düğüne gidiyorum', 'Benim Kızıl Elmam', 'Beni beklemesinler' diyor. Elhamdülillah bu memleketin evlatları çok büyük kahramanlardır. İşte şehidimiz de bu kahramanlık çerçevesinde şahadet şerbetine ulaşan ve bizim gelecek nesillerimize güçlü bir Türkiye emanet etmek için yola çıkmış bir evladımız."

BU MİLLETİN KAHRAMANI BİTMEZ

"Tüm kahramanlarımız öyle. Ne mutlu ki onları yetiştiren böyle ana-babalar var. Ne mutlu ki onları cennetle ve Peygamber Efendimize komşu olacağını müjdeleyen bir inancımız var. Ne mutlu ki milyonlarca, 81 milyon şahadet şerbetini içmek arzusuyla yanan insanımız var. Bunu başkaları anlayamaz. Ne olursa olsun bu milletin kahramanı bitmez. Allah bizlere de şehitlik nasip etsin" diye konuştu.

BAYRAĞI TESLİM ALDI

Konuşma sonrası şehit babası Mustafa Aygül, Çavuşoğlu tarafından kendisine verilen Türk bayrağını öperek teslim aldı.