Polis olmanın yolları ve süreci Polis olmanın yolları ve süreci

TEHLİKELİ İŞLERDE MESLEKİ YETERLİLİK ŞART

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki imza töreni öncesinde konuşan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican,

"Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler Yönetmeliğine göre bu işlerde çalışanların mesleki yeterlilik eğitimi alarak belgelendirilmeleri gerekmektedir. Bu eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Yeterlilik Merkezleri tarafından verilmektedir.

Yönetmelik kapsamına giren işlerde 1 Ocak 2013 tarihinden önce işe alındığına dair Sosyal Güvenlik Kurumuna ait kayıtlar esas alınarak 1 Ocak 2013 tarihinden önce çalışmaya başlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı ile birinci fıkranın (d) bendinde sayılan kurum ve kuruluşlar arasında yapılacak protokoller çerçevesinde verilecek en az 32 saatlik eğitim modüllerinden geçirilerek alınan eğitimler sonucu düzenlenecek belgelere sahip olanlar bu yönetmelik kapsamında mesleki eğitim almış olarak kabul edilir.

Uzmanlarca belirlenen meslek dalları ile ilgili olarak 32-40 saatlik eğitim modülleri işletmenin üretim konusuna uygun olarak işletme yetkilileri ile birlikte seçilir. Her eğitim modülü 8 saat veya 8 saatin katları şeklindedir. Tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında çalışan ve mesleki yeterliliğini belgeleyemeyen zorunlu eğitimini tamamlamış tüm çalışanlar kanunen katılmak zorundadır.

Yaptığı işle ilgili mesleki yeterliliğini belgeleyen çalışanlar bu kapsam dışındadır. Bu anlamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Mobilyacılar Odası ve Halk Eğitim Merkezimiz arasında bir protokol imzalıyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ODAYA KAYIT OLMALILAR

Mobilyacılar Odası Başkan Vekili Ümit Aybil ise şunları söyledi:

"6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu kapsamında Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan arkadaşlarımızın sektörde çalışması yasaktır. Bu konuyla alakalı bu belgeleri temin edebilmeleri için bugün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Mobilyacılar Odamız ve Halk Eğitim Merkezimizle birlikte bir protokol yapmış bulunmaktayız.

Bu sektördeki arkadaşlarımızın bu belgeleri almaları için odamıza kayıt olmaları gerekiyor. Protokolün tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum"

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.