DİYANET'TEN SERT TEPKİ

Geçtiğimiz günlerde ulusal medyada 'Kutlu Doğum FETÖ projesidir' başlıklı habere Diyanet İşleri Başkanlığı sert tepki göstermişti. Başkanlıktan yapılan açıklamada, "Kutlu Doğum'un karanlık bir terör ve din istismarı hareketi olan FETÖ ile hiçbir ilgisi ve alakası yoktur" denilmişti.

MALUM YAPIYLA ALAKASI YOK

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan İlçe Müftüsü Kazım Güzel; "Allah Rasulünü tanıma ve tanıtma noktasında bu Kutlu Doğumların çok önemli bir işlevi vardır. Bu konuda özellikle Kutlu Doğum programları Mevlid Kandilinin alternatifi değildir. Onun bir tamamlayıcısıdır. Kutlu Doğum programlarının herhangi bir malum yapıyla da alakası yoktur, tamamen Diyanet İşleri Başkanlığımızda Din İşleri Yüksek Kurulu'ndaki o günün başkanı, tüm üyeler, İlahiyat Fakültesi'ndeki ilim adamlarımız, Diyanetimizin o günkü başkan ve üst düzey yöneticileri arasında tartışılarak istişare ile karar verilmiş ve 89 tarihinde bu program icra edilmeye başlanmış, 2011'den itibaren de konulu olarak Peygamberimizin (A.S.) hayatı toplumumuza anlatılmaya, gençliğimizle ve tüm insanımızla buluşturulmaya gayret ediliyor" dedi.

NİCE KUTLU DOĞUMLARA

"Bu yıl da toplumumuzun her kesimine ve genç-ihtiyar, kadın-erkek, çalışan-okuyan kesimlerin tümüne hitap edecek tarzda zengin bir program hazırlanarak icra edildi" diyen Güzel; "Bu programda emeği geçen tüm Vaizlerimize, Kur'an Kursu hocalarımıza, imamlarımıza, müezzinlerimize, dernek başkanlarımıza, muhtarlarımıza ve tüm mülki idari amirlerimize, öğrencilerimize, halkımıza teşekkür ediyorum. Nice Kutlu Doğumlarda buluşmak üzere halkımıza Kutlu Doğum programının güven ve emanını Peygamber Efendimiz (A.S.)'in ifadesiyle memleketimizin, milletimizin huzur, güvenlik yurdu olmasında katkısı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

İkindi ile Akşam arası uyumak günah mı? İkindiden sonra uyumak zararlı mı? İkindi ile Akşam arası uyumak günah mı? İkindiden sonra uyumak zararlı mı?