Soğuk hava tüm yurtta etkisini gösterirken, İnegöl'e mevsimin ilk karı düştü. Akşam saatlerinde devam eden sağanak yağış, şehrin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi

Kar yağışı; yüksek kesimlerde, Domaniç yolu ile Bursa-Ankara karayolunun Mezitler kesiminde etkili oldu.

Kara hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Karayolları ekipleri karın etkili olduğu bölgelerde tuzlama çalışması yaptı. İnegöl merkezde kar yağışı olmazken, yağmur yağışı zaman zaman etkili oldu.

Kocayayla mevkisinde başlayan yılın ilk kar yağışı, Domaniç-İnegöl karayolunda sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken; Domaniç-İnegöl karayolunun Kocayayla mevkisinde yolda kayan araçlar, zaman zaman ulaşımda aksamalara yol açtı. Kar kalınlığı bölgede yaklaşık 20 santimetreye ulaştı.

Kış koşullarına uygun olmayan lastiklerle yola çıkan birçok sürücü geri dönmek zorunda kaldı. Karayolları ekipleri yol açma ve tuzlama çalışmalarına başladı.

MEZİTLER RİSKLİ BÖLGE

Kış aylarında kar yağışı, buzlanma ve sis nedeniyle yaşanan özellikle ölümlü ve yaralamalı kazaların azaltılması için yapılan çalışmada, şehirlerarası karayollarında araçların güvenliğini etkileyen riskli bölgeler, 'Yüksek riskli bölge' ve 'Orta riskli bölge ' olarak ikiye ayrıldı. Yapılan çalışmayla, kış ayında kar esaretinin yaşandığı Mezitler'in Yüksek risk' bölgesi olduğu açıklandı.