Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar

Bursa-Ankara karayolu üzeri Mezit bölgesinde de etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle yolun üzeri ince beyaz örtüyle kaplanırken, Bölge Trafik İstasyonu Amirliği ekipleri sürücüleri yavaş ve dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyorlar. Ekipler ayrıca ağır taşıtların kış lastikleri olup olmadıklarını da denetliyorlar.

Mezitlerde başlayan kar yağışı, Domaniç-İnegöl karayolunda sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken; Domaniç-İnegöl karayolunun Kocayayla mevkisinde yolda kayan araçlar, zaman zaman ulaşımda aksamalara yol açtı.

Kış koşullarına uygun olmayan lastiklerle yola çıkan birçok sürücü geri dönmek zorunda kaldı. Karayolları ekipleri yol açma ve tuzlama çalışmalarına başladı.

MEZİTLER RİSKLİ BÖLGE

Kış aylarında kar yağışı, buzlanma ve sis nedeniyle yaşanan özellikle ölümlü ve yaralamalı kazaların azaltılması için yapılan çalışmada, şehirlerarası karayollarında araçların güvenliğini etkileyen riskli bölgeler, 'Yüksek riskli bölge' ve 'Orta riskli bölge ' olarak ikiye ayrıldı. Yapılan çalışmayla, kış ayında kar esaretinin yaşandığı Mezitler'in Yüksek risk' bölgesi olduğu açıklandı.