AK Parti referandum çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekili Hüseyin Şahin, önceki akşam Kafkasspor'u ziyaret ederek; 16 Nisan'da destek istedi.

MİLLİYETÇİ, DEMOKRAT VE MUHAFAZAKAR GÜÇLER

Ziyarette konuşan Hüseyin Şahin, "Türkiye'de Allah kısmet ederse, bir ay sonra 16 Nisan'da hep beraber sandığa gideceğiz. Bu tercihi aziz milletimizin huzuruna Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti olarak getirdik. Türkiye'nin milliyetçi, demokrat ve muhafazakar güçleri artık beraber hareket etmenin zamanı geldi dedi ve referandum sürecini başlatmış olduk" dedi.

60 ANAYASASI İLE GÜCÜ DAĞITTILAR

Geçmişte yaşanan olumsuz tabloları da anımsatan Şahin; "Hepimizin yaşı yetiyor, geçmişte siyasette görev alanlar var. AK Parti ile büyüyen genç kardeşlerim var. Ama bizde çok güzel bir söz var, 'Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür' yani insan hafızası unutmak ile mükelleftir. Biz de ülke olarak çok büyük sıkıntılar geçirdik. Aslında güçlü ve kararlı milletimiz var. Evveliyatına baktığımızda büyük devletler kurmuş ve hepsi imparatorluk. Geleceğe çok büyük işaretler bırakmışlar. Böyle bir neslin evlatları kaos ve karmaşa ile bazı odakların gücü eline geçirmesi ile yazılı sisteminde bazı cümleler ile vesayeti ülkemiz üzerinde kalıcı kılmışlar. 1960 yılında merhum başbakanımız Adnan Menderes'in iktidardan uzaklaştırılmasından sonra, biz ne yazarsak bu milletin kendi kendini idare etmesini engelleriz diyerek bir anayasa hazırlamışlar. Gerçekten de kendileri açısında muhteşem bir anayasa hazırlamışlar. Hakimiyetin kayıtsız şartsız milletindir anlayışı ile Cumhuriyeti kuran neslin çocuklarına, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, ancak bu gücü çeşitli organlar vasıtası ile kullanırlar diyerek bunu dağıtmışlar. Gücün kullanacağı yer Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Meclis Cumhuriyetten önce kurulmuş, hakimiyeti her şeyden önce meclise teslim etmişiz. 1961 yılında çeşitli kurumlar ile bu gücün kullanılmasını paylaşmışlar" dedi.

MİLLETİN KARARI AYM'DEN DÖNDÜ

"Öyle bir anayasa yazılmış ki milletvekilinin kendi gücünü, parlamento gücünü kullanmasına izin verilmemiş" diyen Şahin; "Kanun değişikliği yapılmış AYM'den dönmüş, idari karar alınmış Danıştay'dan dönmüş, mahkemede kazanmış Yargıtay'dan dönmüş, sosyal hayatı düzenleyecek kararlar almışlar YÖK'ten dönmüş. Hepimizin çok iyi bildiği gibi 2007 yılında MHP'nin meclise girmesine sonra AK Parti ile MHP'li milletvekillerinin kararından sonra başörtüsünün üzerindeki tahakkümün kalkması ile ilgili biz düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeden sonra bir gazete ertesi gün 411 el kosa kalktı diyerek manşet attı. Bu düzenlemeyi AYM iptal etti. Millet meclise gönderdiği iki partiden de millet şunu istiyordu, benim yaşama hakkıma müdahale edecek şeyleri engelleyin, diyerek oy vermişti. Biz egemenlik kararımızı meclise devretmiştik, mecliste milletvekilleri karar aldı ama ertesi gün bir gazete manşeti ile AYM'den bu karar döndü. Milletvekilleri istemesine rağmen bu olmadı" ifadelerini kullandı.

SİSTEMİ KURALLARA BAĞLI KILACAĞIZ

Şahin şöyle devam etti: "Bu vesayetçi anlayış 1961 anayasası ile hayatımıza girdi. 1980 anayasası ile öyle bir perçinlediler ki, benden önce hepimizin tanıdığı Kadri amca milletvekili oldu, Ahmet ağabey, Sedat bey, Burhan bey oldu. Benden sonrada başka arkadaşlarımız olacak Allah izin verirse. Parlamento çalışmasın diye meclisin çalışmasını düzenleyen bir iç tüzük var. Karar alınırken nasıl oyalanır, iptal edilir diye. Biz bunları ortadan kaldıracağız. Bu vesayet odakları düzenlemiş olduğumuz yasal çalışma ile hayatlarına son verecekler, şuanda suni teneffüsteler. Şimdi buna neden ihtiyaç duyduk. Bu gün Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında bir problem yok. Biz bir şey daha biliyoruz. Allah'ın verdiği ömür sınırlı ve her şey fani. Sistemi kişilere bağlı kılarsanız, bir gün mutlaka bir yerde SOS verir. Sistemi kurallara bağlı kılmak lazım. Bir yerde emniyet sibobunu şimdiden yerleştirmek lazım"

VATANINA BAĞLI BİREYLERİZ

Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

Kafkas Spor Kulübü Başkanı Varol Ecer de konuşmasında; "Bizler dün olduğu gibi bugün de vatanına ve milletine bağlı bireyler olup bundan sonrada böyle devam edeceğiz. Amatör Spor Kulüplerine desteklerinden dolayı AK Parti Bursa Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin'e teşekkür ediyor, hepinize iyi akşamlar diliyorum" şeklinde konuştu.