Türkiye Dağcılık Federasyonu, bu yıl ilk defa U14 minikler boulder şampiyonası düzenledi. 03-04 Mart 2018 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Gölbaşı tesislerinde düzenlenen etkinlikte, milli takım alt yapı seçmeleri gerçekleştirildi.

Yarışmaya Türkiye genelinden 8-14 yaş arası toplam 74 sporcu katılım sağlarken, Türkiye kulüpler sıralamasında en fazla katılım sağlayan il 17 sporcu ile Bursa oldu. Bursa'dan katılan şehirler arasında ise İnegöl Belediyespor, 8 sporcu ile başı çekti. İnegöl, bu rakamlarla Türkiye genelinde sporcu katılımıyla ilk sıraya yerleşti.

TÜM SPORCULAR İLK 10'A GİRDİ

Boulder disiplini minikler kategorisi milli takım seçmeleri Türkiye Şampiyonasına hem katılım hem müsabakalardaki başarı anlamında İnegöl Belediyespor damga vurdu. 8-9 yaş erkek kategorisinde Egemen Sevimli Türkiye ikinciliği, Sefa Yaman Türkiye üçüncülüğü, Mehmet Kemal Uzçevik ise Türkiye 4'üncülüğü elde etti. 10-11 yaş kızlar kategorisinde de Kevser Şen 4'üncülük elde etti. Ayrıca müsabakaya katılan 8 sporcunun tamamı ilk 10'a girmeyi başardı.

8 SPORCU MİLLİ TAKIMDA

Elde edilen başarı neticesinde İnegöl Belediyespor'un minik sporcularının tamamı, Milli Takım alt yapılarına seçildi. Bu sporcular 3 ayda bir milli takım antrenörleri tarafından denemeye alınarak eğitimlerden geçecek.

Uzun yıllar süper ligde mücadele etti, kupalar kazandı: O takım artık amatörde! Uzun yıllar süper ligde mücadele etti, kupalar kazandı: O takım artık amatörde!

1 YILDA MİLLİ TAKIM SEVİYESİNE ULAŞILDI

Elde edilen başarıya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, minik sporcuların İnegöl'ün göğsünü kabarttığını söyledi. Spor tırmanış sporunun İnegöl'de Belediyespor bünyesinde henüz 1 yıllık geçmişi olduğunu kaydeden Başkan Taban;

"İnegöl Belediyesi olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip salon içi spor tırmanış duvarı yaptık. Burada ücretsiz olarak 350 çocuğa eğitim veriliyor. Bugün de görüyoruz ki bu eğitimler meyvelerini vermeye başladı. Birkaç ay önce Bursa il temsilciliğinin tertip ettiği il birinciliği yarışmasında küçük sporcularımız 9 madalyayı şehrimize getirmişti.

3-4 Mart tarihlerin Ankara'da yapılan milli takım seçmelerinde de yine 8 sporcumuz başarılı sonuçlar elde ederek ilk 10'a girmeyi başardı. 4 sporcumuz derece elde ederken, bugün milli takımlarda İnegöl 8 sporcu ile temsil hakkı buldu. Küçük sporcularımızı bu başarılarından dolayı en içten duygularımla tebrik ediyorum" dedi.

TIRMANIŞ EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

Başkan Taban, spor tırmanış çocuk eğitimlerinin İnegöl Belediye Spor Salonunda her Cumartesi saat aralıklarıyla devam ettiğini de hatırlatarak;

"Kayıtlar Cumartesi günleri spor salonunda yapılıyor. Her çocuğumuz bu eğitimlerden faydalanabilir. Ayrıca 23 Nisan'da okullar arası tırmanış yarışması da düzenleyerek çocuklarımızın bu spora olan ilgileri ve yeteneklerini görme fırsatı bulacağız.

Tırmanış sporu kas ve koordinasyon gelişimi, problem çözme yeteneğinin gelişmesi, zorluklarla mücadele, stres altında problem çözme, kendi başına karar verme gibi konularda çocuklarımıza ciddi katkılar sağlıyor. Bu alanda kazandırdığı özelliklerle çocuklarımızın geleceğe daha sağlam adımlarla hazırlanmasına katkı sunulmuş oluyor" diye konuştu.