'Temiz Şehir İnegöl' hedefi doğrultusunda bu konuda farklı etkinlikler düzenleyerek insan eliyle oluşan kirliliği azaltmak adına çaba harcayan İnegöl Belediyesi, her gün 250 ton çöpün toplandığı İnegöl'de bu defa İstaş Kentaş Ortaokulu 5-F sınıfı öğrencileriyle bir farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Öğrenciler, temizlik konusuna dikkat çekmek adına sokağa inerek okullarının etrafındaki sokaklarda çöpleri topladı.

BAŞKAN TABAN ELDİVENLERİ GİYİP ÇÖP TOPLADI
Belediye Başkanı Alper Taban ile çevre komisyonu üyelerinin de katıldığı farkındalık çalışmasında, öğrencilerin yetişkin vatandaşlara örnek olması amaçlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinin de katkı sağladığı etkinlikte Başkan Taban, eldiven giyerek öğrencilerle birlikte yaklaşık yarım saat boyunca sokaklarda çöp topladı.

ÖĞRENCİLERİMİZLE FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK
İnegöl Belediyesi'nin temizlik maskotu Pırıl'ın da katıldığı etkinlikte, İstaş Kentaş okulunun etrafındaki sokaklar el birliği ile temizlenerek pırıl pırıl bir hale getirildi. Temizlik etkinliği sonunda öğrencilerle birlikte bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, "Bugün İstaş Kentaş Okulumuzun etrafındaki sokaklarında öğrencilerimizle beraber bir farkındalık çalışması yaptık. Her zaman temiz olması gereken sokaklarımızın, şehrimizin kirlendiğini görüyoruz ve bunların da insan eliyle gerçekleştiğini bildiğimiz için öğrencilerimizle bir bilinç oluşturmak istedik, farkındalık oluşturmak istedik" dedi.

BU MÜCADELEYİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ
Çevre komisyonuyla uzun zamandır 'Temiz Kent İnegöl' olgusunu oluşturmak adına çalışmalar yaptıklarını ifade eden Alper Taban, "Bu çalışmalarda öğrencilerimizin de vatandaşlarımızın da herkesin olmasını arzu ediyoruz. Çünkü kendi elimizle kirlettiğimizin farkında olmamız gerekiyor. Biz Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Müslüman temiz olmak zorunda. Evlerimizi kirletmediğimiz gibi sokaklara da çöp atmamamız gerekiyor. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz ama tek başına bunun gerçekleşmesi mümkün değil. Bunun için bu şehirde yaşayan herkesin, her bireyin; öğrencilerimiz, yetişkin vatandaşlarımız, işçilerimiz, esnafımız, emeklimiz velhasıl tüm vatandaşlarımızın katkısıyla bunu gerçekleştirebiliriz. Bunun için de vatandaşlarımızın kulağına fısıldıyoruz; lütfen değişime, dönüşüme gelin destek verin diyoruz. Bize yardımcı olun. Tabi ki belediyeler temizlik görevini yerine getirecek ama en temiz şehir hedefimize ancak kirletmeyerek ulaşabiliriz. Bunun için ilçe halkımızın katkı ve desteklerini bekliyoruz" açıklamalarında bulundu.

ÖĞRENCİLER ÖRNEK OLACAK
Taban, yapılan bu farkındalık çalışmasıyla öğrencilerin vatandaşlara örnek olacaklarını da kaydederek "Onlar kirletmeyerek katkı koyacaklar, büyüklerimiz de onları görerek aynı şekilde davranıp sokaklarımızı kirletmeyecektir diye umuyorum. Okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. İnşallah gelecekte daha temiz bir kent İnegöl olacaktır" şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARIN İLGİSİNİ ÇEKTİ
Etkinlik sonunda öğrencilere üzerinde maskot Pırıl'ın yer aldığı anahtarlık ve not defterleri de dağıtılırken, öğrencilerin bu uygulaması çevredeki vatandaşlar tarafından olumlu tepkilerle karşılandı. Bazı vatandaşlar öğrencileri tebrik ederken, bazıları da evlerinin camlarından ve balkonlarından bu güzel etkinliği fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

Sosyal medya burun estetiğine ilgiyi arttırdı Sosyal medya burun estetiğine ilgiyi arttırdı