MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor

MİLLETİN KAHRAMANLIK DESTANI

Zarafet Okulları 2B Sınıfı öğrencisi Yusuf Sina Bak'ın 15 Temmuz Birlik ve Beraberlik Gününü anmak ve kahraman ordumuza destek vermek için gerçekleştirmiş olduğu etkinliğe ailesinden ve okulundan da destek geldi.

Okul Müdürü Göksoy DOĞAN, öğrencilerinin bu anlamlı davranışı ile duygulandıklarını belirtti. Yusuf Sina Bakı ve ailesini tebrik ederek şu açıklamayı yaptı:

"15 Temmuz 2016. Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkıp ortadan kaldırmak için yapılmış büyük bir darbe teşebbüsü ve işgal girişimi. Türkiye'nin en uzun ve karanlık gecesi. Asker üniforması içindeki hain, terörist darbecilerin girişimi... Bu girişim tarihe sadece kara bir leke olarak kazınmadı o gece; daha ziyade akıllarda, yüreklerde, anılarda ve tarih sayfalarında kalan darbe girişimine karşı verilen destansı mücadeledir. Tarihi kahramanlık destanları ile dolu olan bir milletin yeni bir kahramanlık destanı olarak kazındı o gece.

BU MİLLET BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ!

Darbecilerin olduğu her yerde halkın direnişi ve Hakk' ın yanında olma gayreti görüldü o gece. Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz'da bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; Bu Millet Bitti Demeden Bitmez!

Polisi, askeri, sivili, yaşlısı genci, kadını erkeği; "söz konusu vatansa, gerisi teferruattır" diyerek sokağa çıktı o gece. Analar; "evlatsız olur ama vatansız olmaz" diyerek evlatlarını gözünü kırpmadan gönderdi sokaklara... 15 Temmuz'da evinde rahat oturmaktansa ülkesi için ölmeyi tercih eden, kurşunların üzerine yürüyerek, tankların önüne yatarak şehadet şerbetini içen bir millettir bu millet... Tıpkı Çanakkale de, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi. O gece Nene Hatunların, Elif Bacıların, Seyit Onbaşıların ve Gazi Osman Paşaların bir hikaye, masal olmadığı ve hala hayatta olduklarınıgördü yeni nesil.

15 Temmuz 2016 da 249 çift göz daha kapandı hayata. 249 ananın daha hıçkırıkIarı karıştı toprağa. 249 baba daha ağIadıevIadına ve "VATAN SAĞOLSUN" diyerek bir kez daha büyük millet olduğunu gösterdi.

Yaşananların unutulmaması, tarihe ışık tutması ve geleceğe aktarılması için, Milletimizin ne kadar vatansever, yardımsever, adaletli ve devletine bağlı olduğunu, devletimizin ne kadar büyük, güçlü ve tümmazlumların umudu olduğunu öğrencilerimize her daim hatırlatmak ve onların bu duygularını sürekli tazelemek için yapmış olduğumuz etkinliklerin, 2B Sınıfımız Öğrencisi Yusuf Sina BAK' ın davranışı ile ete kemiğe bürünmüş halini görünce çok sevindik.

MEHMETÇİK VAKFINA ANLAMLI BAĞIŞ

Babası kuyumcu esnafı olan öğrencimiz YUSUF SİNA BAK, kendi harçlıklarından biriktirdiği ve uzun süre çarşı esnafından para değiştirerek topladığı 1 TL lik 1000 adet 15 Temmuz parasını Mehmetçik Vakfına bağışlayarak dekontunu İlçe Jandarma Komutanımız Uğur BAŞ' ı ziyaret ederek teslim etti. Dekontu teslim etmeden önce 2B sınıfı olarak 15 Temmuz paraları ile "MEHMETÇİK" yazarak 15 Temmuz gecesi hainlerle mücadele eden gerçek, kahraman Türk Askerine de desteklerini ve sevgilerini gösterdiler.

15 Temmuz darbe girişiminin bertaraf edilmesi milletimizin başarısıdır ve bu bir kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ile yad ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.Şehitlerimizi toprağa değil, kalplerimize gömdük. Allah'a şükür ki darbelerin susturduğu ezanlardan, ezanların susturduğu darbeyi görebildik. "