İlçe Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri sürüyor. 4-6 Yaş Kuran Kursu'nda öğrenim gören minikler, Kutlu Doğum Programı icra etti.

Adak Kurbanı nedir? Adak kurbanını kimler keser? Adak kurbanını kimler yiyemez? Adak Kurbanı nedir? Adak kurbanını kimler keser? Adak kurbanını kimler yiyemez?

HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU

Programda konuşan İlçe Müftüsü Kazım Güzel;

"Bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nı 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' temasıyla kutluyoruz. Dinlerin gelişi 5 esastandır. Bütün canlıların can güvenliğini sağlamak, akıl emniyetini sağlamak, nesil emniyetini sağlamak, mal emniyetini sağlamak ve din emniyetini sağlamak.

Bu dini gönderen Cenab-ı Hakk kendisini bize tanıtırken Mümin diye tanıtıyor. Mümin; emniyet ve güven demek. Tüm varlıklara güven veren, onların saadetini isteyen ve dileyendir. Mümin, emniyet ve güven içinde olan, emniyet ve güven verendir" dedi.

DİNDAR BİR NESİL

4-6 yaş Kuran Kursu'nda önemli işlere imza atıldığını aktaran Güzel;

"Çocuklarımızı dindar bir nesil hedefiyle yetiştiriyoruz. Neslimizin, evlatlarımızın dinini bilen, dindar olarak yetişmesini arzu ediyoruz. Burada Hoca hanımlar uğraş veriyor, çabalıyor. Allah onlardan razı olsun" ifadelerini kullandı.

ALLAH'IN RAHMETİNDEN VE SEVGİSİNDEN BAHSEDELİM

Velilere de seslenen Güzel, şunları söyledi:

"Çocuklarımıza 'Allah seni yakar. Allah seni taş eder' demeyelim. Çocuk Allah'ı bu anlayışla sevmez. Allah'ın rahmetinden ve sevgisinden bahsedelim"

TAÇ GİYME TÖRENİ

Konuşmanın ardından minikler ilahiler okudu. Peygamberimizi tanıtan sözler ve Hadis-i Şerifler de okuyan öğrenciler, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını da seslendirdi. Programın sonunda Kuran okumaya geçen öğrenciler için taç giyme töreni de yapıldı.