BAŞKAN AKTAŞ DA İNCELEDİ

Sanayi şehri İnegöl'ün Türkiye'ye örnek olan OSB'si Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 6 kilometrelik sathi kaplama çalışması sürüyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

40 FABRİKA FAAL, 33 FABRİKANIN İNŞAATI SÜRÜYOR

İnceleme sırasında bir açıklama da yapan Başkan Aktaş, Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin İnegöl Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Valiliği Yatım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ortak girişimleriyle 2006 yılında kurulduğunu hatırlatarak:

"O tarihten sonra hummalı bir çalışma başlamış ve 6750 dönümlük alanın 2 etap halinde OSB yapılması ön görüşmüştür. 4100 dönümlük 1'inci etabın kamulaştırması bitirilmiş ve bunun da 2500 dönümü sanayi parseli olarak ayrılmıştır. Bu sanayi parselinden de 119 firmaya yer tahsisi yapıldı.

88'i İnegöl firması ve 31'i de İnegöl dışından firmalar. 2500 dönümlük sanayi parseli üzerinde ayrılan fabrika inşaat alanı ise 1 milyon 750 m2'dir. Şuan itibariyle 40 fabrikamız faaliyette, 33 fabrikamız inşaat halinde, 46 civarında sanayicimiz ise proje çalışması yaparak inşaat ruhsatı almıştır" dedi.

ÇALIŞMALAR YOĞUN BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR

Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde faal olan 40 fabrikada 2500 civarında istihdamın söz konusu olduğuna da dikkat çeken Aktaş,

"Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Türkiye'de örnek bir OSB'dir. Hiç kredi kullanmadan tamamen kendi imkanlarıyla düzenli, disiplinli, planlı bir OSB için tüm hamleler ve çalışmalar yapılmaktadır.

Özellikle Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanı olarak ben, bir belediye meclis üyemiz ve beraberinde 2 tane Ticaret ve Sanayi Odası'ndan arkadaşımız olmak kaydıyla 5 kişilik yönetim kurulu, Organize Sanayi Bölge Müdürümüz ve çalışan arkadaşlarımızla beraber adım adım caddesiyle, sokağıyla, asfaltıyla, alt yapısıyla çalışmaları yoğun bir şekilde götürmekteyiz. Nihayetinde bu konuştuğumuz alan 6750 dönümlük bir alan" diye konuştu.

800 BİN TL'LİK YATIRIM

Alt yapı çalışmalarının önümüzdeki yıl başlamasının planlandığını da dile getiren Aktaş,

"Artık yoğun bir sirkülasyon başladı. 40 tane fabrikadan bahsediyoruz. Önemli kuruluşlarımız burada hayat buldu. Yoğun bir sirkülasyon var. Dolayısıyla alt yapı çalışmalarının önümüzdeki yıl başlayacağını düşünerek sathi kaplama çalışmalarını yoğun bir şekilde başlattık.

57100 m2 alanda sathi kaplama çalışması yapıyoruz. Toplam yol uzunluğumuz 5716 metre, yaklaşık 6 kilometre. Asfalt çalışmaları öncesi düzgün zemin elde etmek adına zemin iyileştirme çalışmaları için 21500 ton PMT malzemesi serimi yapıldı. Yapılan çalışmanın da toplam maliyeti 800 bin TL civarında" açıklamalarında bulundu.

BÖLGEMİZİ DAHA GÜZEL BİR HÜVİYETE KAVUŞTURMUŞ OLACAĞIZ

Başkan Aktaş, İnegöl'ün her alanda birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğinin de altını çizerek şöyle devam etti:

"Bildiğiniz gibi 2012 yılında başlayan girişimler sonucunda 2015 yılında Islah OSB unvanını alan ve 5 yıllık ıslah sürecini tamamlayan Yenice Organize Sanayi Bölgemiz de İnegöl'ün 3'üncü OSB'si oldu. Hamdolsun oradaki çalışmalara da destek verdik, katkı verdik. 3 OSB'si olan bir ilçe hüviyetine sahibiz ki bu bizim bir sanayi şehri olduğumuzun önemli bir göstergesi.

Tarımıyla, ticaretiyle, sanayisiyle, mobilyasıyla özellikle İnegöl doğal güzellikleriyle hızla yoluna devam ediyor. Yapacağımız bu çalışmalarla birlikte özellikle Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki sıkıntılara çözüm olmuş olacağız. Ben bu çalışmalarda emeği olan tüm yönetici arkadaşlarımıza, değerli OSB Bölge Müdürümüze ve çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Altın Fiyatları Yükselişini Sürdürüyor! 16 Nisan 2024 Güncel Altın Fiyatları Altın Fiyatları Yükselişini Sürdürüyor! 16 Nisan 2024 Güncel Altın Fiyatları

Sanayicimiz inşallah bu noktada heyecanla ve aşkla işlerini devam ettirirlerse biz önümüzdeki yıldan itibaren de alt yapı çalışmalarıyla beraber organize sanayi bölgemizi daha güzel bir hüviyete kavuşturmuş olacağız."

ULAŞIM DAHA KOLAY OLACAK

"Özellikle Organize Sanayi Bölgemiz tarafından başlayarak yoğun bir şekilde yol genişletme çalışmaları, bölünmüş yol olma noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Karayolları müteahhidimizden rica ettik ve biz de buradan OSB olarak destek veriyoruz bu çalışmalara. Bu noktada buraya ulaşım çok daha kolay olacak."