İFTARDA BULUŞTULAR

İnegöl'deki bir düğün salonunda gerçekleştirilen iftar yemeği sonrası konuşan Oda Başkanı Özcan Ayhan, Esnaf ve sanatkar olmanın kolay bir iş olmadığının altını çizdi.

HAMMADDE ZAMMI EN BÜYÜK SORUN

Esnaf olmaktan her zaman gurur duyduğunu aktaran Ayhan,

"İnegöl mobilyasını hep birlikte bütün Türkiye'ye, dünyaya duyuruyoruz. Birçok sorunumuz var. Bunların içerisinde özellikle son zamanlarda yaşadığımız hammaddeye gelen zamlarımız, sanayi de alanların dolması ve yeni işyeri açacak arkadaşlarımızın işyeri bulamaması."

"Bu anlamda Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, 2. OSB yönetimi bizim bu konuyla ilgili hassasiyetimizi biliyor.

İnşallah bizlere de ikinci etaptan yer ayıracaklar. Bir nebze olsun İnegöl'de ki yer bulma sıkıntısı çözeriz diye düşünüyorum. Bize bu konuda sponsor olan Kubilay Boya ailesine, MODEF şirketimize ayrıca teşekkür ediyorum."dedi.

KENAN KAHRAMAN YAZDI

Mobilyacılar Odası olarak mobilyanın tarihini anlatan bir kitap hazırladıklarını da ifade eden Ayhan,

"Bu kitapta İnegöl mobilya tarihini halen yaşayan ustalarımızdan alınan bilgiler ışığında, eski kütüphane müdürümüz Kenan Kahraman 2,5 yıllık çalışması sonucunda bir eser oluşturduk. Bu kitap tarihe bir ışık saçacak. Bizden sonra gelecek nesillere İnegöl mobilyasının nasıl, nereden nerelere geldiğini anlatacak" dedi.

ESNAF GÜNEŞTİR

Kaymakam Ali Akça ise "Esnaflık gerçekten mühimdir. Esnaflık gerçekten vatandaşın aslında kendisidir. Evet biz orada İnegöl'ün yıldızlarına ödül verdik ama onlar yıldız, sizler ise güneşsiniz. Yarınlarınız, bahtınız hep aydınlık olsun" diye konuştu.

Altın Ne Kadar? 18 Nisan Güncel Altın Fiyatları Altın Ne Kadar? 18 Nisan Güncel Altın Fiyatları

GÜZEL ESNAFIMIZ VAR

Esnaflığın çok farklı bir duygu olduğunu aktaran Belediye Başkanı Alper Taban, "Esnaf her zaman halkın içinde ve yanında. Hoşgörülü, saygılı, mütevazi. Esnaflık esneklik aynı zamanda. Güzel bir kültür olduğunu düşünüyorum.

Özellikle şehrimizde güzel esnaflara sahip olduğumuzu düşünüyorum. Üzerimize düşen ne görev varsa, yeter ki esnafımız kalkınsın, şehrimiz büyüsün, daha bereketli hale dönüşsün" ifadelerini kullandı.

KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan ise yaptığı konuşmasında, "Böyle bir gecede sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu federasyon yönetim ve denetim kurulu adına sizlere saygılarımızı, sevgilerimizi sunmak istediğimizi ifade ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 2,5 yıllık çalışma sonucunda mobilyanın tarihini anlatan kitabı hazırlayan Kütüphane eski müdürü Kenan Kahraman'a plaket verildi. Kitaptan protokol üyelerine de takdim edildi.