İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ile Weltew Mobilya tarafından 2014 yılında Isparta'nın Yalvaç ilçesinde velilere yönelik yapılan sunumda, İnegöl'de mobilya sektörünün yetişmiş eleman açığı anlatılarak eğitim öğretime açılacak olan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde bu alanda eğitim almak isteyen öğrenciler davet edilmişti. Bu çağrı üzerine evlerinden 350 km uzakta eğitim alarak mobilya sektöründe hizmet etmeyi kabul eden öğrenciler, İnegöl'e getirilmişti.
BAŞKAN AKTAŞ İLE BULUŞTULAR
Sağlanan imkanlar ve burslarla İnegöl'de eğitimlerine devam eden öğrenciler, Cumartesi günü Yeniceköy mahallesinde bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi'nde (DOSTUM) Weltew Mobilya firması sahibi Mustafa Balcı ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile buluştular. DOSTUM'un kampçılık alanı temel atma programı sonrası Başkan Aktaş'la bir araya gelen öğrenciler, İnegöl hakkındaki izlenimlerini Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile paylaştı.
MOBİLYANIN GELECEĞİNE YATIRIM
Öğrencilerin İnegöl'e getirilme hikayesine ilişkin bir açıklama yapan Weltew Mobilya sahibi Mustafa Balcı, 7 öğrencinin Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde eğitim gördüklerini kaydederek "Öğrencilerimiz Isparta'dan geldiler. Mustafa Akyol ve Weltew mobilya tarafından İnegöl'e getirildiler. Orada gidip bir tanıtım yapıldı. Mobilya sektöründe çalışmak üzere yetiştirilecek eleman aradığımızı anlattık. Bu öğrenciler kabul edip İnegöl'e geldiler. Bu sayede mobilya sektörüne şimdiden eleman yatırımı yapılıyor. Öğrencilerimiz ilk etapta 12 kişiydi şuanda 9'a düştü sayıları. İMOS aracılığıyla Yalvaç'ta bir davet verdik. Gençlerimizin babalarıyla görüştük. Onlara çocuklarını İnegöl'e götüreceğimizi, Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde okutacağımızı, mobilya ustası, fabrika müdürü yapacağımızı söyledik. Kendileri patron olacaklar, işadamı olacaklar dedik. Şuanda da İnegöl'de bu gençlerimizi mobilyacı yapmak için okutuyoruz" dedi.

Altın Fiyatları Yükselişini Sürdürüyor! 28 Mart Güncel Altın Fiyatları Altın Fiyatları Yükselişini Sürdürüyor! 28 Mart Güncel Altın Fiyatları


İNSANA YAPILAN YATIRIM
Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ta insan yapılan yatırım olan bu çalışmanın şehrimiz için de önemli bir adım olduğunu ifade ederek "Mobilyanın başkenti dediğimiz İnegöl'ümüzde Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelmiş öğrencilerin bu alanda eğitim alıyor olması gurur verici. Bizler de bugün öğrencilerimizle bir araya gelme fırsatı bulduk. Onlarla İnegöl ve mobilya sektörüne ilişkin konuştuk. Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah öğrencilerimiz gelecekte İnegöl'ün lokomotif sektörü olan mobilya alanında önemli çalışmalara ve başarılara imza atacaklar" diye konuştu.