Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi

EĞİTİMLER ZORUNLU
Mobilyacılar Odası Genel Sekreteri N.Kamuran Balkan yaptığı açıklamada;
"6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 17.maddesi gereği işveren, çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini almasını sağlamak zorundadır.
Bu zorunluluk kapsamında bir süre önce kayıtlarına başladığımız Mobilya İmalatı Mesleğinde 2017 yılı için ilk kursumuzu 23 Şubat Perşembe akşamı Halk Eğitim Merkez Binasında başlattık.
Kursa katılan 22 çalışan toplam 40 saat eğitim alacak olup Mobilya Mesleğinde Erhan Deniz hocamız, İş Güvenliği dersinde ise Ceyda Kocaman hocamız toplam 40 saat pratik ve teorik olarak ders vereceklerdir"
1.511 TL PARA CEZASI UYGULANIYOR
"40 Saat sürecek eğitim sonrasında ilgili meslekte çalışan personel Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacaktır.
Duyarlı davranan firmalarımıza İnegöl Mobilyacılar Odası olarak teşekkür ediyoruz. Ayrıca; muhtelif tarihlerde firmalarımıza yapılacak olan denetimlerde belgesiz olarak çalışan her işçi için 6331 sayılı Kanunun 26.madde ve ğ fıkrasına göre 1.000 TL, İş Kanunun 105.madde ve d fıkrasına göre 511 TL olmak üzere toplam 1.511 TL para cezası uygulanacaktır.
Bu nedenle Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler Yönetmeliğine göre bu işlerde çalışanların ''Mesleki Yeterlilik Eğitimi'' alarak belgelendirilmeleri gerekmektedir. Firmalarımızı Tehlikeli ve Çok Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde; yapılacak işlerde karşılaşılacak sağlık ve güvenlik riskleri ile ilgili yeterli bilgi ve talimatları içeren eğitimin alındığına dair belge olmasızın, başka iş yerlerinden çalışmak üzere gelen personeli işe başlatamaz" dedi.


40 SAATLİK EĞİTİM
Balkan şöyle devam etti:
"Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekler Yönetmeliği Kapsamına giren işlerde 01.01.2013 tarihinden önce İşe alındığına dair Sosyal Güvenlik Kurumuna ait kayıtlar esas alınarak bu tarihten önce çalışmaya başlayan ancak Kalfalık veya Ustalık Belgesi olmayan personel için İnegöl Mobilyacılar Odası ve İnegöl Halk Eğitim Merkezi proje ortaklığında verilecek 40 saatlik Eğitim sonrasında belgelendirme yapılacaktır.
Eğitimler 2 hafta süre ile akşam saat 19.30 ile 21.30 saatleri arasında Halk Eğitim Merkezinde yapılacaktır. Eğitimlere tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında çalışan ve Mesleki Yeterliliğini Belgeleyemeyen zorunlu eğitimini tamamlamış her personel kanunen katılmak zorundadır"
GEREKLİ EVRAKLAR
"Firmalarımızda halen Belgesiz çalışan personel için Mesleki Yeterlilik Belgesi Eğitim kayıtları Odamızda devam etmektedir. Belge alacak olan her personel sigorta hizmet dökümü, nüfus cüzdan fotokopisi, 100 TL kurs ücreti ödemesi gerekmektedir"