Altın Ne Kadar? 18 Nisan Güncel Altın Fiyatları Altın Ne Kadar? 18 Nisan Güncel Altın Fiyatları

Mobilya alanında Türkiye'nin en büyük fuarı olan CNR Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı 24-29 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek. 500'ün üzerinde firmanın katılımıyla yapılacak fuara, İnegöl'den 150'ye yakın firmanın katılması bekleniyor.

Fuara az bir zaman kala, fuara katılacak firmalara müjde, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç'ten geldi.

Ahmet Güleç'in çaba ve gayretleriyle Ekonomi Bakanlığı, CNR İMOB Fuarını destek kapsamına alındı. Bakanlığın bu desteği, fuara katılan firmaların yükünü bir nebzede olsa hafifletecek.

HEDEF 10 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Konuyu gazetemize değerlendiren İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, Mobilya sektörünün şuanda 204 noktaya mobilya sattığına işaret ederek, "Son 15 yılda dünya mobilya ihracat sıralamasında 13. sıraya yükseldik. Tabi ki hedef burada bitmiyor. 2023 hedeflerimiz var. Dünyada ilk 5 mobilya ihracatçı ülke arasında yer almak istiyoruz. Hedefimiz 10 milyar dolar. Şuanda geldiğimiz nokta 2,5 milyar dolar."

"Bundan sonraki işimiz daha çok önemli. Atacağımız adımların daha etkin olması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize öğütlediği ve tavsiye ettiği 'Dünyada hiç atmayacağız hiçbir ülke bırakmayacaksınız ve dünyada eli sıkılmamış hiçbir işadamı bırakmayacaksınız' sloganıyla biz hareket ediyoruz" diye konuştu.

EN ÖNEMLİ FUAR

CNR Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nın (İMOB) 24-29 Ocak tarihleri arasında düzenleneceğini aktaran Başkan Güleç, "Hedefimiz, 2023'e doğru giderken Türkiye'ye en azından 500 milyon dolar katkı sağlayacak bir ihracat bağlantısını gerçekleştirmek olacak. Ekonomi Bakanlığı, mobilya sektörünün desteklenmesine dair götürdüğümüz her projeye çok olumlu bakıyor."

"Mobilya sektörünün Ekonomi Bakanlığı'nda, çok yönlü destekleri var. Bu konuda biz son adım olarak yurt içi fuarlarının desteklenmesi ve en önemli fuarımız olan CNR İMOB'un desteklenmesi noktasında yaptıkları katkıyı mobilya sektörü olarak unutmayacağız. Destekten fuara katılan ihracatçı birliklerine üye olan bütün firmalar yararlanacak. Diğer desteklerden farkı rakamı ve limiti yüksek."

İHRACAT YAPAN HER FİRMA DESTEKLENECEK

"Marmara bölgesinin bütün ihracatçıları, Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'ne üyedir. Diğer bölgelerde de ihracatçı birliklerimiz var. Dolayısıyla bölgesinde hangi ihracatçı birliğine üye ise fark etmiyor bu destekten istifade edecek. İhracat yapan her firma desteklenecek. İhracat yapmamış ama ihracatçı birliklerine üye olmuş tüm firmalar bu destekten faydalanacak. Her yıl fuarları ayrı ayrı destekliyoruz. Bu sene destekten yararlanacak ilk fuar CNR İMOB Fuarı" diye konuştu.