Türkiye'nin ilk 'Entegre Mobilya Lojistik' şirketi olan MobilJet, 2009 yılında İstanbul'da 5.000m2 kapalı alanda hizmet vermeye başladı. Mobiljet, lojistik sektörüne yeni bir alan ve uzmanlık yaratarak Türk iş dünyasında yeni bir sektör oluşturarak bugün 70.000m2 kapalı alanda, 9 lojistik üssü ile 35 ilde hizmet veriyor. Mobiljet şimdi de İnegöllü mobilyacıların yükünü almaya gelerek; organize sanayi bölgesinde açtığı 5.000m2 kapalı depo alanı ile İnegöl ve çevresindeki mobilya şirketlerinin tüm lojistik, depolama, taşıma, kurulum, teknik servis ve müşteri memnuniyeti hizmetlerini 360derece hizmet modeli ile yürütecek. MobilJet, Türk lojistik sektörünün mobilya ve e-ticaret markalarına "Entegre Lojistik" hizmeti veren ilk inovatif şirketi olarak da ön plana çıkıyor.
İNOVASYON VE TEKNOLOJİ
Mobilya sektörü ve e- ticaret markalarına 'Entegre Lojistik' hizmeti veren MobilJet hizmet verdiği alandaki kurumların; eksiklik, ihtiyaç, takip sistemlerindeki ve müşteri memnuniyeti geri bildirimlerindeki zaafların tespit edilmesiyle kurulan yeni çağ "Entegre Lojistik" şirketidir. MobilJet, tüm kaynaklardan en yüksek seviyede yararlanılmasını, verimli kullanılan kaynaklardan dolayı maliyetlerin düşmesini sağlayan fonksiyonel süreç yönetimi sayesinde, hizmet verdiği kurum ve markaların kendi alanlarında ihtiyaç duydukları entegre hizmeti tüm Türkiye çapında oluşturulan lojistik üsler sayesinde veriyor. Tüm bu çalışmalar, şirketin kendi oluşturduğu teknolojik alt yapısı ile bir ağ şeklinde yönetiliyor. Tamamen yeni teknoloji bakış açısıyla kurgulanan sistemde tüm süreçler kendi yazılım ekibi ile yarattığı açık kaynak kodlu yazılım ile sağlanıyor. Bu sistem ile ürünün depoya girişinden son nihai tüketiciye ulaşana kadar ki süreçler tüm ağ üzerinden takip ediliyor. Ürün depolanıyor, tüketiciye ulaştırılıyor, monte ediliyor, varsa teknik destek veriliyor, sonrasında müşteri memnuniyeti anketi yapılarak tüm süreçler raporlanıyor. Bu sayede ise birlikte çalışılan firmaların; depo maliyeti düşüyor, ürünleri zamanında teslim ediliyor, tüm teknik destek ve montaj işlemleri ile kendi çağrı merkezleri tarafından yapılan müşteri memnuniyeti anketleri tek bir kanaldan sağlanıyor. Bu sayede çözüm ortağı olunan firmaların maliyet ve kaynak yönetimi, tam zamanlılık esasları, tüketici memnuniyeti ile marka sadakati sağlanıyor. MobilJet, tüm iş süreçlerinde kalite politikası belirlemenin ötesine geçerek son nihai tüketiciye verilen hizmetlerde personelinin özel MobilJet giyimli ve teknolojik donanımlı olarak hizmet vermesini sağlayarak uluslar arası bir vizyon da ortaya koyuyor. MobilJet'in geliştirdiği teknolojik yazılım alt yapısı 2013 yılında TÜBİTAK tarafından da ödüllendirildi.
YENİ EKONOMİ, DAHA FAZLA İSTİHDAM
MobilJet, 2017 yılında "Tam Zamanında Tüm Türkiye'de" sloganı ile Türkiye çapında 81 ilde kuracağı ana lojistik ve cep lojistik üsleriyle ulusal bir ağ şeklinde yayılmayı hedefliyor. Yarattığı sektör ile yeni bir uzmanlık ve istihdam da oluşturan MobilJet, şuan 9 lojistik üssünde altı yüze yakın personel çalıştırırken yıl içerisine yayılan hedef zamanlar içinde Adana, Antalya, Afyon, Diyarbakır, Erzurum, G.Antep ve Trabzon'da açacağı ana lojistik ve cep lojistik üsleriyle Türkiye çapında da istihdam yaratmayı hedefliyor.
TAM ZAMANINDA TÜM TÜRKİYE'DE
MobilJet Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öztekin; "Mobiljet olarak mobilyanın kalbi olarak nitelendirdiğimiz İnegöl'e yatırım yapmak, bizim için bir gurur kaynağı oldu. İnegöllü mobilyacıların ihtiyaçlarını biliyor ve tahmin de edebiliyoruz. Yatırımımızı yaparken tüm beklenti ve ihtiyaçları özenle tespit ederek buraya geldik. Bugün organize sanayi bölgesinde başlangıç olarak 5.000m2 kapalı alandayız. Bu daha da artacak ve istidam da sağlayacağız. Gerek İnegöllü mobilyacıların yükünü alacağız gerekse de İnegöl bölgesinin başta istihdam olmak üzere kalkınması için elimizden geleni yapacağız. Biz 2009 yılında MobilJet'i kurduğumuzda ülkemizde ve dünyada ciddi bir ekonomik kriz vardı. Endüstri Mühendisi olmamın verdiği analitik düşünme ve uzun yıllar gerek yurt dışında gerekse de yurt içindeki önemli mobilya şirketlerinde işletme yöneticisi olarak çalışmamın verdiği içsel fizibilite ile sektörün hem ihtiyacını hem de eksiğini görüyordum. O dönem ki konjonktüre rağmen, yatırım kararı aldım ve krizi fırsata çevirdim. Hayli meşakkatli bir yoldan geçmiş olsak da; oluşturduğumuz teknolojimiz, kalite politikası standartlarımız, 5-10 ve 15 yıllık hedeflerimiz, personel eğitimlerimiz, stratejik lojistik üssümüz, filomuz ve birlikte çalıştığımız 40'ın üzerindeki ulusal ve uluslar arası çözüm ortağımızla ileriyi hedefliyoruz. 2017 yılıyla birlikte "Tam Zamanında Tüm Türkiye'de" sloganımız ile Türkiye çapında yayılmış bir entegre lojistik ağ üssü yaratmak ve bine yakın kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Bizimle birlikte yol alan şirketlere ve markalara hem kaynak hem de müşteri memnuniyeti, sadakatlığı anlamında önemli katma değer sağlıyoruz. Bu günümüzün yani aslında dünya ekonomisinin 360 derece değer yaratma hedefi olan iş modelidir" açıklamasında bulundu.
İŞ ORTAKLARININ VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRIYOR
MobilJet, mobilya sektöründe faaliyet gösteren şirketlere ve aynı zamanda e-ticaret alanında hizmet veren markalara; ürün depolama, dağıtım, montaj, satış sonrası teknik servis hizmetleri ve teknolojik alt yapı hizmeti sunuyor. Ürün depolama ile maliyetlerinin düşmesini, taşıma hizmeti ile tüm süreçlerinin takip edilmesini, ürünlerin montaj ve kurulumu ile çözüm ortaklarının marka güvenini, ürünlerin garanti süreleri boyunca takip edilerek müşteri memnuniyeti sağlanmasını ve tüm süreçleri aşama aşama raporlayarak iş ortaklarının verimliliğini arttırıyor.

FTX kurucusu dolandırıcılık suçundan hüküm giydi FTX kurucusu dolandırıcılık suçundan hüküm giydi