Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi Derneğinin, yaklaşık 100 mobilyacı esnafın bir araya gelmesiyle düzenlediği 'Mobilya İndirim Festivali' gerçekleştirilen açılışla başladı. Festival kapsamında, Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi'nden yapılacak olan mobilya alışverişlerinde %50 indirim uygulanacak.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İnegöl'de bin 600 mobilya firmasında, 30 binden fazla kişinin istihdam edildiğini belirterek, ilçenin 1 milyar dolarlık ticaret hacmiyle önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap

Sektördeki ara eleman açığına dikkati çeken Çavuşoğlu, "Bu 30 bin çalışanın maaşlarının seviyesi, asgari ücretin kat kat üstünde. İlçede işsizlik sıfır ancak aranan işçilere çok fazla ihtiyaç duyuluyor. Onun için Mesleki Teknik Eğitim Merkezleri ve Meslek Liselerinde okullaşma oranını %50'ye kavuşturarak, ihtiyaç duyulan ara elemanları sektöre kazandıracağız."

"Daha önce mobilyada %18 KDV indirimi yapmıştık. Bu indirim, Eylül ayı itibariyle sona erdi. Esnafımız, 'Bu KDV indirimini nasıl devam ettirebiliriz' dedi ve netice itibariyle bir indirim festivali olarak bu etkinliği düzenlemeye karar verdi."

"Buradaki mağazalardan tüketiciler, yaklaşık yüzde 50'ye varan indirimlerle alışveriş yapabilecek. İnegöl'de mobilyanın en iyisi üretiliyor. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum; düğün zamanını, bahar dönemini beklemeyin. Geleceğe yatırım yapın, ucuz alın ve en güzelini alın. İnegöl'e gelin" dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin önemli günler geçirdiğini ifade ederek, " Güney sınırımızda kuşatılma gibi bir durumla karşı karşıyayız. Batı ülkelerinde gerek ekonomimize, gerek iç siyasetimize dönük alınan bazı kararlar var. Türkiye'nin muhatap kaldığı bu kararlar ve uygulamaların esasen neden kaynaklandığını çok iyi biliyoruz."

"Türkiye, insan kapasitesi, bulunduğu coğrafi ve stratejik konumu itibariyle çok büyük bir potansiyele işaret ediyor. Hal böyle olunca bölgede güçlü bir Türkiye'nin olması, bölgesel anlamda rol alan, masada bulunan, kendi iddia ve tezlerini ortaya koyan bir Türkiye, bazılarının fikirlerini, öngörülerini etkiliyor olabilir" diye konuştu.

İnegöl mobilyacısının sektörün önünü açmaya çalıştığına vurgu yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi, İnegöl'ün en özel noktalarından biri oldu. İnegöl çok gelişti, farklı mobilya mağazaları oldu ama Ertuğrulgazi Caddesi kendini yeniliyor, yeni vizyonlar koyuyor. Belediye Meclisi olarak burayı Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi olarak değiştirdik."

"Cumhurbaşkanımızın çizdiği hedef doğrultusunda herkes el birliği ile maddi manevi katkılarla hedefine hızlı şekilde devam ediyor. Bu noktada İnegöl ve Bursa'mıza verdiğiniz destek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim emeğinizi zayi etmesin. Burada çok önemli markalar var. Mobilya ve ağaç sektöründe 30 bin istihdam var. Bunları artırıp daha ileriye taşımak istiyoruz" dedi.

Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar ise İnegöl'ün 100 yıldır mobilya ürettiğini belirterek, "İnegöl'de yaklaşık 100 yıl önce başlayan ağaç dostluğumuz zaman içerisinde sanat, teknoloji ve esnaflık kültürüyle birlikte bu günlere geldi. Bu süreç içerisinde yaptığımız çalışmalarla mobilya vizyonuna değer kattık, öncülük ettik. Gelecekte bu liderliğimizin sürmesi için çalışıyoruz."

"Caddemiz, bundan 30 yıl önce esnafların mobilya mağazaları kurmasıyla hayat buldu. Tamamı mobilyacılardan oluşan Türkiye'ye örnek bir caddeyiz. Şehrimizin yöneticilerinin bizlere kattıkları vizyonla bu günlere geldik. Derneğimizin kurulduğu günden itibaren birliğimizi, beraberliğimizi, örnek STK oluşumuzu, Türkiye'de örnek olan bir caddenin dernekleşmesi oluşumuna katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından Çavuşoğlu ile protokol üyeleri Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi tabelasının üzerine, İnegöl Mobilyası' logosunu yapıştırdı.

Ardından Çavuşoğlu beraberindekilerle mobilyacı esnafını ziyaret etti. Ziyarette Çavuşoğlu, bir dükkanda salon takımının fiyatını sordu ve dükkan sahibiyle pazarlık yaptı.