İMOS ÇOK DEĞERLİ BİR KURUM

İftar yemeği, Angelacoma Otel'de, Yılmaz Sünger ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.

İftarın ardından başlayan; 'İnegöl Mobilyası Yıldızları' ödül töreninde konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, Geçen yıl ilki gerçekleştirilen iftar ve ödül töreninin bu yıl ikincisini düzenlediklerini ifade ederek, İMOS'un İnegöl için çok değerli bir kurum olduğunun altını çizdi.

İMOS'UN MOBİLYA PROJELERİ

İMOS'un, İnegöl mobilya sektörünü temsil eden bir dernek olduğunu aktaran Uğurdağ,

"I am Desing projemizi Mart ayında tekrarladık ve çok verim aldık. Sektörümüzü dış dünyaya açan, tanıtan, 'İnegöl mobilyası dünya ile buluşuyor' projemizin ilkini gerçekleştirdik. İnegöl'de üretim yapan, katkı sağlayan firmalarımızın yapmış olduğu ihracatlar hem ülkemize hem de ilçemize çok büyük maddi ve sektörel anlamda değer katıyor.

"Bu firmalarımızın ödüllendirilmesi gerekiyor. Bu nedenle bu programı gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bir adım daha atmayı düşünüyoruz.

Bursa'nın O İlçe Belediyesi, Maaşları Ödemekte Zorlanıyor! Bursa'nın O İlçe Belediyesi, Maaşları Ödemekte Zorlanıyor!

İnşallah Ağustos ayında Güney Kore'yi ziyaret edeceğiz hep birlikte. İnegöl mobilya sektörü, Türkiye'de zaten belirli bir konuma, belli bir imaja sahip olan bir sektör. Amacımız bu sektörü yurt dışına, tüm dünyaya tanıtmak" diye konuştu.

2015 yılında 2 seçimin yapıldığını anımsatan İTSO Başkanı Metin Anıl, 2016 yılının ilk aylarında bir hükümet değişikliği oldu. Tabi bu siyasi çalkantılar ticarete de yansıyor ve bölgemizdeki kaos ve kargaşa bizim ekonomimizi, ticaretimizi olumsuz yönde etkiliyor."

"Bizler üretici, sanayici iş adamları, bu sıkıntılı ortamı aşma ve işlerin daha iyi konuma getirme adına hep birlikte mücadele veriyoruz.

Ben öyle ümit ediyorum; önümüzdeki günlerde bu sıkıntılar, bölgemizdeki ateş çemberi ortadan kaldırılır ve biz yeniden ihracatımızı yükseltmeye, üretimimizi ve istihdamımızı arttırmaya hep birlikte devam ederiz" dedi.

İNEGÖL MOBİLYASININ İMAJI YÜKSELDİ

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç ise "Ülkemizin artık gerçekten dünyada beklenen barış ve huzur ortamının en iyi ülkesi olmasını cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Mobilya tanıtım grubuyla, İnegöl mobilyasının Türkiye'de imajı yükseldi. İMOS kurum olma vazifesini oluşturdu. İMOS'a büyük görev düşüyor. İMOS, tasarım konusunda çok önem veriyor" dedi.

HEDEFİ DOĞRU SEÇİN

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş,

"Alman parlamentosu yıllar sonra durup dururken bizimle alakalı karar alıyorsa ve birileri artık tamamen bu işi pisliğe döktüyse bu memlekette işler iyi gidiyor demektir.

Bu gidişatı bozmak isteyenler var. Sistemsiz hedefsiz ve körü körüne yurt dışı ile iş gezilerinden ziyade daha hedef odaklı yerleşe ulaşmak lazım ve buna dair çalışmalar yapmak lazım" ifadelerini kullandı.

İNEGÖL MOBİLYASININ YILDIZLARI

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

2015 yılında en çok ihracat yapan firmalar; Çilek Mobilya, İdol-Arıcı Mobilya ile Gala-Altınzambak Mobilya

En fazla ihracat başarısı ödülü alan firmalar; ÇMS Mobilya, DMS Dülegöz Mobilya ile Dome Home Mobilya

En fazla tasarım tescili yapan firmalar; Çilek Mobilya, Vanessa Mobilya ile Nill's Mobilya

En fazla faydalı model tescili yapan firmalar; Erhun Metal, KRD Plast ile Weltew Mobilya.

İnegöl Mobilyasının Yıldızları'na ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, organizasyona sponsor olan Yılmaz Sünger'in Müdürü Erdinç Koç'a, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ teşekkür plaketi takdim etti.