İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir araya gelen İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD), İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), Mobilyacılar Odası ile Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacıları Derneği enflasyonla topyekun mücadele kararı aldı.

Kampanyaya katılan Ertuğrulgazi Caddesi üzerinde faaliyet gösteren firmada gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, Hazine ve Maliye Bakanlığının öncülüğünde başlatılan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteklemiş olduğu 'Enflasyonla Topyekun Mücadele' Programına İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek verdiklerini söyledi.

65 FİRMA DESTEK VERİYOR

İTSO öncülüğünde ilçemizde gerçekleştirilen programa 65 firmanın destek verdiğini ifade eden Başkan Uğurdağ, "Bugün itibariyle de bu programla ilgili firmalarımız ve işletmelerimiz kampanyalarına başladı. Bu kampanyaya İnegöl'de 65 firma destek veriyor. İnşallah bu sayı önümüzdeki günlerde yükselecek. Bizler ekonomik çalkantının olduğu günlerde halkımıza indirimli ve ıskontolu ürünler satmaktan yana her zaman tavır ve karar alan kurumlarız. Bugün itibariyle İTSO öncülüğünde ilçemizde gerçekleştirilen enflasyonla mücadele programına Mobilyacılar Odamız, İMOS, Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacılar Derneği ve İGİAD destek veriyor. Hep birlikte bu programı gerçekleştiriyoruz. Kampanyamız 3 ay boyunca devam edecek." dedi.

'Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nda İnegöl'ün en hızlı şekilde hareket eden yer olduğun aktaran Uğurdağ, "Mobilya firmalarımız ve mağazacılarımız kampanyamıza katıldı. İnşallah bu kampanya son dönemlerde yaşanan sıkıntılardan sonra hem üreticiye hem de tüketiciye bir moral kaynağı olacaktır. Bu kampanyaya şuan itibariyle katılmayan veya katılmayı düşünen tüm firmaları katılmaya davet ediyoruz. Kampanyamız esnafımıza hayırlı olsun. Rabbim bereketli satışlar nasip etsin. Biz gücümüzü destekten alıyoruz. Bundan sonra da bu desteği vererek sektörümüzü, sanayimizi ve İnegöl ekonomisini yönetmeye devam edeceğiz. Kampanyaya katılan derneklerimize, firmalarımıza ve işletmelerimize çok teşekkür ediyorum."

Eski Bakan evinde ölü bulundu Eski Bakan evinde ölü bulundu

AYNI HEDEFE KENETLENMELİYİZ

"Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift haneler çıkmıştır. Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekun bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır. Bu noktada özellikle vurgulamak isteriz ki, bu mücadeleye toplumun tük kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur. Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar, tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz."

"Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz.

Hem firmalarımızın hem de milletimizin, enflasyonla topyekün mücadeleye en geniş şekilde Katılacaklarına inancımız tamdır. Biz de, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm oda üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz. İnanıyorum ki, İnegöl olarak gereken fedakarlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız. Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız" diye konuştu.