Menekşe Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa, engelli öğrenciler ile aileleri katılırken, engellileri Kaymakam Ali Akça ile Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin de yalnız bırakmadı.

GÖRME ENGELLİNİN AZMİ

Program, görme engelli Medine Mevlütoğlu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlarken, İlçe Vaizesi Rukiye Narman, kısa selamlama konuşması yaparak, programa katılanlara teşekkür etti.

ENGELLİLER KUR'AN-I KERİM OKUMAYI ÖĞRENDİ

Din Görevlileri Derneği Başkan Yardımcısı ve Orhaniye Kuran Kursu öğreticisi Bahriye Öğcem ise İnegöl İlçe Müftülüğü'nün engellilere yönelik yaptığı çalışma ve projeleri anlattı.

Öğcem,

"İnegöl İlçe Müftülüğü olarak bizler engellilere yönelik etkinlikler yapıyoruz. Geçen yıl rehabilitasyona bağlı Umut evlerinde hafta içi her gün Kur'an-ı Kerim ve din dersleri yapıldı. Derslerin sonucunda Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen öğrencilerimiz oldu."

HİÇBİR ENGEL ALLAH'A KUL OLMAYA ENGEL DEĞİL

"Orhaniye Kuran Kursumuzda Braille alfabesiyle engellilerimize Kur'an-ı Kerim öğretiyoruz. Programın açılışında Kur'an-ı Kerim okuyan Medine Mevlütoğlu da Orhaniye Kuran Kursunda Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.

Ramazan ayında eşler arasında sınır nedir? Oruçlu karı koca nelere dikkat etmeli? Ramazan ayında eşler arasında sınır nedir? Oruçlu karı koca nelere dikkat etmeli?

Camilerimizin fiziksel şartları, engellilere uygun hale getirilmesi için çeşitli düzenlemeler yapılıyor. İşaret dili eğitimi konusunda da alt yapı çalışmaları hazırlık aşamasında. Hiçbir engel Allah'a kul olmaya engel değil" dedi.

İNSANOĞLU KULLUK İÇİN YARATILDI

Kur'an-ı Kerimin evrensel mesajı olduğunu aktaran İlçe Müftüsü Kazım Güzel,

"Allah katında değerli olabilmek için koruyan, korunan ve sorumlulukların farkında olabilmek şart. İnsanoğlu kulluk için yaratıldı. Engelli kardeşlerimize, destek olmanın, yardım etmenin ve onların önündeki engelleri kaldırmanın bizim için cennet kapısını aralamak olduğunu idrak etmeliyiz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ile Kaymakam Ali Akça'nın da konuşma yaptığı program, yemek ikramıyla sona erdi.