Çorlu tren kazasında karar çıktı Çorlu tren kazasında karar çıktı
Yaklaşan Ramazan ayı öncesi İlçe Müftüsü Bayram Canbey, kentte alınan önlemler ve gerçekleştirilecek faaliyetlerle ilgili makamında düzenlediği basın toplantısında bilgiler verdi.

YALNIZ YAŞANLARA SAHİP ÇIKILACAK
Bu yıl Ramazan ayının temasının ‘Hiç kimse kimsesiz kalmasın, bu ramazan ve her zaman’ olarak belirlendiğini ifade eden Müftü Canbey, konu kapsamında toplumda yalnız olarak yaşayan insanlara sahip çıkılarak, iletişim kurulacağını söyledi.

“FEYİZLİ VE BEREKETLİ BİR AY”
Müftü Canbey açıklamasında şunları dile getirdi, “Ramazan ayına yaklaşmış olmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Cuma günü akşamı kılınacak ilk teravih namazının ardından Cumartesi günü ilk orucumuzu tutmuş olacağız. Ramazan ayı manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ve sevgi bağlarının daha da güçlendiği, feyizli ve bereketli bir aydır.”

“İSHAKPAŞA CAMİİNDEN VAAZ EDİLECEK”
“İnegöl Müftülüğü olarak halkımızın bu mübarek Ayın her türlü maddi ve manevi güzelliklerinden, feyiz ve bereketinden yeterince istifade edebilmesi için gerekli tedbirler alındı. Görevlilerimiz tarafından Camilerimizin genel temizliği yapılarak beş vakit ibadete açık ve hazır bulundurulacak. Halkımızın dini konular da bilgilendirmek ve irşat etmek maksadı ile her gün öğle ve yatsı namazından önce diğer camilerimizden dinlenebilecek şekilde Merkez İshakpaşa Camiinden vaaz edilecek.”

CAMİLERDE MUKABELELER OKUNACAK
“Dini konularda vatandaşlarımızdan gelen sorular müftülüğümüzdeki görevliler tarafından cevaplandırılacaktır. Ayrıca İl Müftülükleri bünyesindeki alo 190 dini danışma çağrı merkezinin Ramazan ayı süresince haftanın her günü saat 09.00 - 23.00 saatleri arasında yetkili görevliler tarafından hizmet verilmesi sağlandı.”

“Ramazan ayı aynı zamanda Kuran ayı olması sebebiyle bütün camilerimizde görevlilerimiz ile beraber Hafız Kuran Kursu öğrencilerimiz tarafından sabah namazından önce, ikindi namazından önce veya sonra mukabeleler (Kuran-ı Kerim) okunacak. Ayrıca hanım kardeşlerimize de Cami ve Kuran Kurslarımızda talep olması halinde mukabele okunacak.”

HATİMLE NAMAZ KILINACAK CAMİLER
“Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da; Yıldırım (Cuma) Camii, Süleymaniye ve Osmaniye (Çamaşırlık) Camilerinde teravih namazları hatimle kıldırılacak. Camilerimizin çoğunda hanım kardeşlerimiz için uygun yerler mevcut olup cemaate katılarak ramazan ayının faziletlerinden istifade edebilirler. Çocuklarımızın dini eğitim ve öğretiminde; Ramazan ayının çok önemli bir yeri vardır. Onların Camiye ve cemaate alıştırılması, ramazan ayı ve oruç bilincinin kazandırılması için büyük bir fırsattır.”

FİTRE MİKTARI ASGARİ 10 TL
“Diyanet İşleri Başkanlığınca, 2014 yılı Ramazan ayına mahsus fitre miktarı asgari 10 TL olarak belirlenmiş olup, 2015 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar geçerlidir.”