HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU

İnegöl İlçe Müftülüğü Nisan ayı mutad toplantısı İlçe Müftüsü Kazım Güzel'in başkanlığında Sani Konukoğlu Konferans Salonunda yapıldı.

Müftü Kazım Güzel yaptığı konuşmasında, "Bu sene Kutlu Doğum Haftası 17-22 Nisan tarihlerine yapılacak. Bu sene tema olarak 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' işlenecek. Bu nedenle 17 Nisan Pazartesi günü Sani Konukğlu Camisinin bahçesinde saat 10.30'da yapacağımız açılış programımıza cemaatinizle birlikte davetlisiniz."

"Hafta boyunca yapılacak tüm programlarda her arkadaşımız görevlidir. Yine 19 Nisan Pazartesi günü akşam namazı ile yatsı namazı arasında Sani Konukoğlu Konferans Salonunda İl Müftümüz İzani Turan tarafından bir konferans verilecek.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 20 Nisan Perşembe günü Din Görevlileri Derneğimizde kan bağışı kampanyası vardır. Ayrıca Müftülükler olarak Halep için birer TIR un kampanyası yapacağız" dedi.

14 TANE CAMİ İLE KURAN KURSU YAPILIYOR

İnegöl'de şuan inşaatı devam eden 14 tane cami ile Kuran Kursu olduğunu aktaran Güzel, "Bu konuda tüm arkadaşlarımızda azami derecede gayret bekliyorum.

Bu konuda vatandaşlarımızın camilerde yapmış oldukları yardımların zamanında ilgili hesaba yatırılmasını istiyorum. Bizlerde camilerimizden gelen bu yardımları onlara zamanında ulaştırmış olalım."

DİYANET OLARAK YÜZÜMÜZ HER ZAMAN AK

"Vatandaşlarımıza Din İşleri Yüksek Kurulunu tanıtalım ve aldığı kararları anlatalım. Bu kurul bağımsızdır. Hiçbir etki altında değildir.

Üyeleri seçimle gelir, seçimle gider. Kurul kararlarında bugüne kadar hiçbir yanlış olmamıştır. Bu anlamda Diyanet olarak yüzümüz her zaman akdır."

"Ayrıca Diyanet Vakfını tanıtalım ve hizmetlerini de anlatalım. Yurtdışında yapılan hizmetlerin %52'si Diyanet Vakfı aracılığı ile yapılmaktadır.

Götürülen tüm hizmetler başta devasa camilerin yapımı olmak üzere tüm bu hizmetlerin arkasında siz varsınız. Bütün bunlar vatandaşlarımızın yardımları ve katkılarıyla yapılmaktadır" diye konuştu.

2024 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban bayramına kaç gün kaldı?