Adak Kurbanı nedir? Adak kurbanını kimler keser? Adak kurbanını kimler yiyemez? Adak Kurbanı nedir? Adak kurbanını kimler keser? Adak kurbanını kimler yiyemez?

30 ARALIK'A KADAR TOPLANACAK

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, yaptığı açıklamada;

"Halep ve Suriye'de zulme maruz kalarak savaş mağduru olan din kardeşlerimizin acılarını dindirmek, onların yaralarını sarmak, acılarını hafifletmek ve sıkıntılarını gidermek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği "Halep'te insanlık ölmesin" insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyası ihtiyaca binaen 30.12.2016 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatılmıştır.

Bugüne kadar Diyanet Vakfı aracılığıyla toplanan ayni yardımlar Halep ve Suriye'de mağdur din kardeşlerimize ulaştırılmıştır" dedi.

22 TIR GÖNDERİLDİ

Diyanet Vakfı olarak Halep'te ve Suriye genelinde yaşanan drama zulme sessiz kalmadıklarını kaydeden Müftü Güzel;

"Bizler de İnegöl Müftülüğü olarak ve Din Görevlileri Derneği işbirliği ile tüm din görevlilerimizin yaptıkları gönüllü bağışlarla bir TIR un topladık ve İnegöl'de İHH organizasyonu tüm kurum ve kuruluşlardan toplanarak oluşturulan 22 TIR ile birlikte gönderdik.

Halkımızdan gelen yoğun talepler neticesinde Din Görevliler Derneği nezdinde İnegöl Ziraat Bankası şubesinde 10 Şubat 2017 tarihine kadar sürecek bir hesap açtırıldı. (İBAN: TR570001000067524315735002 Hesap Numarası: 52431573) Bunun yanında Müftülüğümüz ve Din Görevlileri derneğimizde de ayni ve nakdi yardımlar kabul edilmektedir. Gelen ayni yardımlar tasnif edilerek koli haline getirilmektedir"

BUGÜN 14.00'DE

"Yardım malzemeleri kullanılmamış kışlık kaban, bot, ayakkabı, temizlik maddeleri, yatak, yorgan, battaniye, çuval kömür, çocuk bezleri, konserve, un, şeker ve bakliyat türü gıdalar, orta boy kovalı sola, mutfak eşyaları çatak, bıçak, kaşık, tabak ve tencere türü şeyler toplanmaktadır.

Makarna ve Türkiye'de üretilen çayları tüketmediklerinden bunlar alınmayacaktır. Kullanılmış eşya ve giysi bağışı da kabul edilmeyecektir. Ben vatandaşlarımızın bu davetimize gönülden katılmalarını bekliyorum.

Bu kampanya süresince bize yardımcı olan başta din görevlileri derneğimize, gönülden destek veren din görevlisi arkadaşlarıma, vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Rabbim vatandaşlarımızın yapacakları yardımları şimdiden kabul buyursun dedi.

Toplanan yardımlarla oluşturulan 2 tır 26 Aralık Pazartesi günü Fatih Cami önünde saat 14.00'de dualarla uğurlayacağız" ifadelerini kullandı.