İnegöl Sosyal Hizmet Merkezi'nin desteğiyle Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Sosyal Hizmet Uzmanı Duygu Solmaz katıldı.

Solmaz, Türkiye'de yaklaşık her 10 kadından 3'ünün fiziksel şiddet gördüğüne dikkati çekerek,

"İnsan hakları, bütün insanlar içindir; belirli bazıları için değil. Sonra, yaşama hakkı başta olmak üzere, köle olmama, yasa önünde bir kişi olarak tanınma, işkenceye uğramama gibi 'dokunulmazlık' haklarını tarif eder.

Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu

Dokunulmazlık yeterli değildir; insanın 'akıl ve vicdanla donatılmış' bir varlık olarak potansiyellerini gerçekleştirebilmesi için başka haklara da ihtiyacı vardır."

"Günümüzde, demokratik hukuk devletleri, anayasaları başta olmak üzere, bütün iç hukuku bu sözleşmeye uygun biçimde oluşturmuşlardır. Dolayısıyla, bildirgeyle tanımlanmış insan hakları normları, hukukun da temelidir. Kamu hizmetinin çerçevesini ve yürütülmesini belirleyen ilkeler de insan hakları normlarına uygun olmak durumundadır." dedi.

4 ÇEŞİT ŞİDDET VAR

Kadına yönelik şiddet biçimlerinin 4'e ayrıldığını ifade eden Solmaz, "Fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet ve ekonomik şiddet. Şiddet en çok kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere, göçmenlere, evsizlere, mültecilere yönelmektedir. Dünya çapında kadın cinayetlerinin yüzde 38'i kadınların eşi ya da birlikte yaşadığı kişiler tarafından işlenmektedir" diye konuştu.