Anıt önündeki tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra anıta çelenk bırakan İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Muhtarların siyasetten uzak, tarafsız, hiç bir siyasi gücü arkasına almadan seçilen, gece gündüz devletin ve milletin yanında çalışan demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu ifade eden Kayman, "Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlar, 2. Murat döneminde yayınlanan ferman ile kurulmuştur. İlk kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim günü muhtarlar günü olarak kutlanır. Bizlere bugünü 2016 yılında ilan eden Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize şükranlarımızı sunarız. Bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarının arasında ilişkilerde önemli rol oynarken, katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir."

"Muhtar devletin mühür ve beratını taşıyan tek seçilmiş kişidir. Milletimizin teveccühü layık olmak lütufların en büyüğüdür. Muhtarlar olarak son derece önemli bir makamı temsil etmekteyiz. Vatandaşın devlete ihtiyacı olduğunda çıkacağı ilk kapı muhtarlar olmalıdır. Muhtarların dertleri hemen hemen aynı ancak şunu belirteyim ki muhtarlar bileğinin hakkı ile göreve geliyorlar. Bizler devletin ve vatandaşın yanındayız, bize düşen görevleri yapmaya hazırız. Sözlerime son verirken muhtar arkadaşlarımızın gününü kutlarım" dedi.

Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü

KONUŞTUKTAN SONRA BAYILDI

Başkan Resul Kayman konuşmasına son verirken; fenalaşarak bayıldı. Yere düşen başkana ilk müdahaleyi protokol üyeleri ile alanda bulunan bir sağlıkçı yaptı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman'ın bayılmasının ardından ise Esenler Mahalle Muhtarı Süreyya Aydın da fenalaşarak bayıldı. Bayılan her iki muhtar hazır bekletin 112 Acil Servis Ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümüne kaldırıldı.

Her iki muhtarında sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.