Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı
İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu, sezonun ikinci konserini Çarşamba akşamı verdi.

Türk Sanat Müziği’nin en önemli bestekarlarından Selahattin Pınar’ın Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Afife Jale’ye olan aşkının notalara dökülmüş hali, koro tarafından seslendirildi. Programın ikinci bölümünde Türk Sanat Müziği’nin güçlü seslerinden Çiğdem Gürdal sahne aldı.

KÜLTÜREL FAALİYETLERİMİZ SÜRÜYOR

Konser öncesi konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban;

“İnegöl Belediyesi olarak her alanda çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürürken, kültür-sanat etkinliklerine de ayrı bir özen gösteriyoruz. Uluslararası Kültür-Sanat Festivalinden, Ramazan Sokağı etkinliklerine; fotoğraf ve şiir yarışmalarından, konser ve seminerlere, hatta sinema ve tiyatro gösterilerine kadar birçok kültürel faaliyet gerçekleştiriyoruz”

“Gerek İNESMEK kursları, gerek enstrüman kursları, gerekse de koro çalışmaları ile İnegöl’ümüzün kültür ve sanat hayatına yön veriyoruz. Kültür sanat alanında halkımızın kendisini geliştirmesi adına etkinliklerimize her geçen gün yenisi ekliyoruz.

Biz prensip olarak sağlıklı bir toplumun sanat ve sporla beslenmesi gerektiğine inanıyoruz ve bu kapsamda belediye olarak imkânlar dâhilinde elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. İnegöl Belediyesi olarak her kesimden herkesin seveceği kültürel ve sanatsal etkinlikler yapmaktayız. Her yaş grubunun zevkle bu tür etkinliklere katılması hedefimizdir”

BAŞARILI KONSERLERE İMZA ATIYORLAR

“Türk Müziği Koromuz da şehrimizin sanatsal yaşamına ciddi katkılarda bulunuyor. Türk Müziği Koromuz bünyesinde barındırdığı; T.H.M Korosu, T.H.M Gençlik Korosu, T.S.M Korosu, T.S.M Gençlik Korosu, Tasavvuf Korosu ve Çocuk Korosuyla bugüne kadar birçok başarılı konsere imza atmıştır.

Geçtiğimiz aylarda önce Belediyemiz Türk Sanat Müziği Korosu, sonrasında yine Türk Halk Müziği Koromuz İnegöllülere muhteşem iki konser verdiler. Bunun dışında tamamı İnegöl’ün din görevlilerinden oluşan İnegöl Belediyesi Erkekler Tasavvuf Müziği Korosu dönem dönem konserler vermekte”

“Yine İnegöl Belediyesi olarak kültür sanat etkinliklerimiz kapsamında müzik severlere Bağlama, Keman, Gitar, Ney, Klarnet ve Ritim kurslarımızı gerçekleştirmekteyiz. Kendi öz müziğimizi benimseyip, gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarımı için kurduğumuz koro çalışmalarına katılmak isteyenler Belediye Kültür Sarayındaki Türk Müziği Korosu’na gelip kayıt yaptırabilirler.

Bu akşamda Şef Diler Yalaza yönetimindeki İnegöl Belediyesi Türk Müziği Koromuz, Selahattin Pınar bestelerinin yer aldığı bir repertuarla konser verecek. 2.bölümde Kültür Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu ses sanatçısı Çiğdem Gürdal konuk sanatçı olarak sahne alacak. Konsere katılan vatandaşlarımıza bu akşam Türk Müziği şöleni yaşatacağımızı hatırlatarak iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

SELAHATTİN PINAR-AFİFE JALE AŞKI

Sunucular Şükran Sefer ve Cem Taşkıner, Selahattin Pınar ve Afife Jale aşkından kesitler sunarken; koro sırasıyla Selahattin Pınar’ın ‘Bir Bahar Akşamı Rastladım Size’, ‘Gönül Yarasından Acı Duyanlar’, ‘Anladım Sevmeyeceksin’, ‘Gecenin matemini aşkıma örtüp sarayım’, ‘Aylar Geçiyor Sen Bana Hala Geleceksin’, ‘Nereden Sevdim O Zalim Kadını’, ‘Sorma Bana Nafile’ adlı eserleri başarıyla okudu.

GÜRDAL, HEM AĞLATTI; HEM COŞTURDU

Programın ikinci bölümünde ise Kültür Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu Ses Sanatçısı Çiğdem Gürdal sahne aldı. Yorumuyla izleyicileri mest eden Gürdal’ın özellikle ‘Ah Aşk’ adlı eserinde sanatseverler gözyaşlarına hakim olamadı.

Programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Gürdal’a plaket takdim etti.

Konsere Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Emniyet Müdür Şükrü Kaplan, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cavit Yakşi, çok sayıda sanatsever katıldı.