BU YIL 19'UNCUSU

İHMED-ÖNDER'in bu yıl 19'uncusunu düzenlediği mezuniyet iftarında İmam Hatipliler bir araya geldi.

GRUP SANCAKTAR SAHNE ALDI

Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hafız Talha Özalp'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İnegöllü gençlerin oluşturduğu Grup Sancaktar sahne aldı. Yeni albümünden ezgiler ve tasavvuf musikisinden eserler seslendirdiler.

EN HAYIRLI ÜMMETSİNİZ

İHMED-ÖNDER Başkanı Ahmet Taştan yaptığı açıklamada;

"İmam Hatip sevdalıları hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Allah (cc) Kur'an'da buyurur ki, 'Siz insanlar içinden çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz, insanlara iyiliği emreder, kötülükten sakındırırsınız' İşte İmam Hatip neslinin misyonu budur. İmam Hatipli gençlik şuurlu bir gençliktir. Dünya olaylarıyla yakından ilgilenen, dini olan İslam'ı bilen bir gençliktir, olmalıdır."

İSRAİL'İ LANETLEMEYİ BİLEN NESİL

"Dünya milletlerinin gözü önünde zulüm yapan İsrail'i lanetlemeyi bilecek, onların yanında duranları kınamayı bilecek bir nesildir İmam Hatip Nesli... İHMED -ÖNDER olarak bizler neler yapıyoruz. Mezun kardeşlerimizin güzel bir uygulaması vesilesiyle bir grup öğrencimize burs veriyoruz. Diğer mezunlarımızdan burs konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz."

İHMED ÇALIŞIYOR

"Bir yıl içinde Ömer Akgün Konferansı düzenledik, İhmed Akademi-kızlar bölümü- olarak İstanbul' gezimizi, 'Anneler ve Kızlar Çanakkale'de' projesini Belediyemizin katkılarıyla gerçekleştirdik. '28 Şubatı Unutmadık Unutturmayacağız' dedik ve Yedi Hilal, İlim Yayma Cemiyeti, İshakpaşa Derneğimiz, İnegöl Kültür Vakfımız ile birlikte yaptık."

ŞAMPİYON OLAN EN YAŞLI DÖNEM 87 MEZUNLARI

"Hikmet Şahin ve Sami Koparan Hocamız adına tertiplediğimiz Futbol turnuvasından sonra bu sene Nusret Vardar Hocamız adına tertiplemiş olduk. Şampiyon olan en yaşlı dönem 87 mezunlarını da tebrik ediyoruz. Yaz Kampları ve İHMED Yaz okulunu Yedi Hilal Derneği ile yapıyoruz. Rahmetli hocalarımız ve aramızdan ayrılan arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum."

EN DEĞER VERDİĞİ PROGRAM

"Derneğimizin en değer verdiği program budur. Bu sene Ramazan ayının ilk günlerinde mezuniyet pilavımızı iftar biçiminde yapmış olduk. Her dönemden arkadaşlarımız katılım sağladılar.

Her dönem bir masa etrafında oturmaya gayret gösterdi. Teşekkür ediyoruz. Davetimize icabet eden Belediye Başkanımız Alper Taban'a diğer siyasi partilerden katılım sağlayan misafirlerimize çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı

BURUK BİR RAMAZAN

Belediye Başkanı Alper Taban da bir selamlama konuşması yaptı. Taban konuşmasında, "Buruk bir ramazan geçiriyoruz, İsrail'in Filistinli Müslümanlara zulmetleri sebebiyle, Birlik ve beraber olursak İslam coğrafyasından bunlara son verilecektir" dedi.

NUSRET VARDAR KUPASI

Konuşmaların ardından kupa törenine geçildi. Nusret Vardar adına düzenlenen 5. geleneksel futbol turnuvasında şampiyon olan 87 mezunlarına Nusret Vardar kupa ve madalyalarını takdim etti.

İkinci olan 2001 mezunlarına kupa ve madalyalarını Belediye Başkanı Alper Taban, turnuvada üçüncü olan 95 mezunlarına kupa ve madalyalarını İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ verdi.