KOSOVA KOLEJİ'NİN KURULUŞ HİKAYESİNİ ANLATIR MISINIZ?

Kosova Koleji 23 Nisan 2007 tarihinde okul öncesi eğitimi ile hayata geçmiştir. İlk günden bu yana 'Farklılıkların farkındayız, mutlu çocuk öğrenir' ilkesini benimsemiş ve bu ilkeden hiç ödün vermeden 2011-2012 eğitim öğretim yılında Ahmet Türkel Çevre Yolunda bulunan binasında ilkokulu 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ortaokulu da bünyesine katarak Cerrah Kampüsü'nde önceliği her zaman mutlu ve başarılı çocuklar olarak devam etmektedir.

Hızlı değişen bir dünyada bu değişime ayak uydurabilecek nesiller yetiştirmek amacı ile İnegöl'de ilk kez şehir gürültüsünden ve olumsuz etkilerinden uzak, tabiatla iç içe bir kampus kurduk. Kosova eğitim kurumları çocukların akademik, ruhsal, kişisel gelişimlerini doğru ve istikrarlı devam ettirebilmeleri için binalarımızda yaşlarının gelişim düzeylerine uygun laboratuarlar, drama odaları, satranç odaları, müzik odaları, bilgisayar lab. ve robotik ve kodlama ders ve kulüpleri ve uygulama robotları, kapalı ve açık spor alanları ile çocuklarımızın gelişimlerini destekleyici bir program uygulamakta ve bundan da çok başarılı sonuçlar almaktadır.

ŞEHİR DIŞINDA BİR KAMPÜSÜNÜZ VAR. ŞEHİR DIŞINDA OLMANIN AVANTAJLARI NELER?

Okulumuzun mevcut yeri için söylenebilecek tek şey son derece bilerek yapılmış bir seçimdi. İlk kez anaokulumuzu da Ahmet Türkel Çevre Yoluna taşıdığımızda şehir dışında uzak kavramlarını duymuştuk. Ancak şehir gürültü ve kargaşasından uzak temiz havada tabiatla iç içe eğitimin her zaman çok daha verimli olduğunu savunduk. Bugün Cerrah'ta bulunan Eğitim Kompleksimizde de çocukların gerek organik tarım alanlarımızda yaptıkları ekim dikim faaliyetlerinde gerek okulumuzda bulunan çiftliğimizde sevimli hayvan dostlarımızla kurdukları ilişkileri gördüğümüzde gerekse okulumuza ait ormanın içinde yeri geldiğinde elinde kitapları ile okuyan bir nesli yeri geldiğinde tabiattaki faaliyetleri yakından görerek sorgulayan bir nesli gördükçe çok doğru bir karar vermiş olmanın huzurunu yaşıyoruz. Yeşilin her tonunu gördükleri bir okul bahçesi bu yaşlarda onlara sunulmuş harika bir fırsat.

EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı

KURULUŞUNDAN BUGÜNE KOSOVA KOLEJLERİ NE TÜR BAŞARILAR ELDE ETTİ?

Okulumuzdaki öğrenciler için planlanan programda; akademik becerilerinin gelişimi, yabancı dil eğitim gelişimleri, sanat eğitimi, spor eğitimi ve yaşam becerilerinin arttırılması üzerine uygulamalar bulunmaktadır. Bu programın yüz güldüren sonuçlarını ise gerek ulusal gerekse uluslar arası yarışmalarda aldığımız sonuçlarla belgelemekteyiz.

Örnekleyecek olursak; Okullar arası bilgi yarışmasında birincilik ödülü, tüm yıllarda %100 TEOG yerleştirme sonuçları, 2015-2016 TEOG Türkiye Şampiyonluğu, Uluslararası Cambridge sınavında katılan öğrencilerin %57'sinde %100 başarı, okul ortalama başarısı %82, okullar arası satranç turnuvası ilkokul ve ortaokul takım ikinciliği, THY mangala festivali Bursa İl Finalisti, Matematik Olimpiyatları 12 madalya (20 öğrenci katılım gösterdi). Belediye başkanlığı kupası okullar arası basketbol turnuvası birinciliği, yıldız kızlar voleybol şampiyonası ilçe birinciliği, yıldız kızlar voleybol şampiyonası Bursa üçüncülüğü, Türkiye değer ödülleri projesi kapsamında yapılan yarışmada resim dalında İnegöl ve Bursa birinciliği, İnegöl Belediyesi Atık Pil Toplama Kampanyası ilçe birinciliği, MEB okullar arası Cumhuriyet konulu şiir yarışmasında ilçe üçüncülüğü, 'Sanayinin pilotu 55 yaşında' başlıklı resim yarışmasında Bursa birinciliği, 'Kadına ve çocuğa şiddet 'konulu yarışmada Türkiye finalisti, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Mudanya Teakwando Şampiyonası Bursa birinci ve ikincilik ödülleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Şampiyonası Bursa birinciliği, okullar arası karate turnuvası Bursa üçüncülüğü, Karadeniz ve Hazar Denizi ülkeleri Karate Şampiyonası üçüncülüğü alınan sonuçlardan bazılarıdır.

VELİLERİ EĞİTİM SÜRECİNE NASIL DAHİL EDİYORSUNUZ?

Öğrencinin başarısında ailenin desteği ve onayı ile dahil oluş şeklinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Velilerimizin tamamıyla özel ve önemli dostluklar geliştiriyoruz. En değerli varlıklarını bize emanet ettiklerinin farkındayız. Düzenli iletişim halindeyiz. Gerek rehberlik servisimizdeki rehber öğretmenlerimiz, gerek sınıf ve danışman öğretmenlerimiz gerekse biz yöneticiler olarak çocukların her türlü gelişimlerini onlarla paylaşıyor ve daha iyi sonuçlar almak adına istişareler ediyoruz. Anne babanın çocuğun gelişimindeki bizlere en büyük rehber olduğunu farkındayız.

DİL EĞİTİMİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARDAN BAHSEDERMİSİNİZ?

Kurumumuzda 3 yaş anaokulu itibariyle haftada 10 saat İngilizce dersi vermekteyiz. İlkokul 1.sınıf itibarı ile de ikinci yabancı dil dersi tercihlerini Almanca yada Fransızca olarak yapıyor ve çift dil eğitimlerine devam ediyorlar.

Ayrıca öğrencilerimiz uluslar arası Cambridge sınavlarına girmekte ve destek programlar ile hazırlanmaktalar. Geçtiğimiz yıl giren öğrencilerin %57'si tam puan yaparak sınavı sonlandırılmıştır. Okulumuzun Cambridge sınav ortalaması % 87'dir. Elde edilen bu başarılı sonucunlar itibari ile okulumuz Cambridge sınav merkezi olarak seçilmiştir.

YENİ YATIRIM PROJELERİNİZ NELER?

Şu anda mevcut kampüsümüzde 35.000 m2'de 10.000 bin m2 kapalı alanda ilkokul ve ortaokul için ayrı ayrı düzenlenmiş binalarda iki Kapalı Spor Salonu,iki açık spor salonu, çocuk oyun parkı, 20 dönüm orman ve ormanın içinde düzenlenmiş çiftliği ile ortalama 1100 öğrenci ye hizmet verebilir durumdayız. Kampüs içerisinde önümüzdeki yıl tamamlamayı planladığımız 40 derslikli bir bloğumuzu ve yarı olimpik bir yüzme havuzumuzun da hazırlık çalışmaları devam etmektedir.

Okul Öncesi Eğitim hizmetimizi Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinde bulunan 120 öğrenci kapasiteli anaokulumuz da 2007'den bugüne sürdürmekteyiz. Kosova Eğitim Kurumları olarak İnegöl'e en iyi hizmeti vermek ve çocuklarımızı tüm donanım ve bilgileri ile yarının dünyasına hazırlamak en büyük hedef ve gayemizdir. Sadece şehrimizin değil yaşadığımız ülkenin her zaman yükselen ve parlayan yıldızı olacağımıza olan inancımız tamdır.