‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı

4 MAKAM VE SOLO ŞARKILAR
Şef Diler Yalaza yönetimindeki İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu, '4 makam ve solo şarkılar' programında Hicaz, Hüzzam, Suzinak ve Rast makamında eserler seslendirdi. Program koronun seslendirdiği Hicaz faslıyla başladı.
HİCAZ FASLI
Hicaz peşrevinin ardından sırasıyla koro 'Firkatin aldı bütün neşve i tabım bu gece', 'Beni canımdan ayırdı gönlümü yıktı temelden', 'Ey çerh-i sitemger dili nalana dokunma', 'Solsan da sararsan yine gülpembe dehensin', 'Değdi saçlarıma bahar gülleri' ve 'Körfezdeki üç beş güzel' adlı eserleri seslendirdi.
HÜZZAM ESERLER
Hüzzam makamındaki eserlerin ilki olan Güftesi Ayhan İlter'e Bestesi İrfan Özbakır'a ait 'Pişman olurda bir gün dönersen bana geri' adlı eseri sazende ve solistlerden Fikri Bayraktar seslendirdi. Aynı makamda Güftesi Celal Çetin'e Bestesi Bilge Özgen'e ait olan 'Unutur sanma sakın, bir defa seven gönül' adlı eseri solist İsmail Bayram, Güftesi Halit Çelikoğlu'na Bestesi Ziya Taşkent'e ait 'Rüzgar susmuş ses vermiyor nedendir' adlı eseri de Solist Hacer Güner yorumladı.


ŞİMDİ UZAKLARDASIN
Suzinak makamındaki eserlerde ise güfte ve bestesi Gavsi Baykara'ya ait 'Dokunma kalbime zira çok incedir kırılır'ı Solist Nigar Çakmak seslendirirken; Güfte Ve Bestesi Zeki Müren'e ait olan 'Şimdi Uzaklardasın'ı ise solist Oğuz İlhan okudu. Koro birbirine bağlı iki Suzinak eserle programını sürdürdü: 'A benim mor çiçeğim' ve 'Gözlerin bir içim su içim yandı doğrusu'
RAST ESERLERLE SON BULDU
Konserin son bölümünde Rast makamındaki şarkılara yer verildi. İlk olarak koro Güftesi Ülkü Aker'e Bestesi Avni Anıl'a ait 'Bir göz aşinalığı var aramızda, sanki seninle kırk yıllık dost gibiyiz ikimiz' adlı eseri okurken; Güftesi Mehmet Erbulan'a Bestesi İrfan Özbakır'a ait olan 'Ömrümce hep adım adım her yerde seni aradım'ı solist Mustafa Bali, güftesi Ümit Yaşar Oğuzcan'a bestesi Rüştü Şardağ'a ait 'Bu kadar yürekten çağırma beni bir gece ansızın gelebilirim'i solist Fatih Şen ve güfte ve bestesi Erdoğan Berker'e ait 'Yüreğim alev alev yanıyor hasretinle' adlı eseri de solist Cem Taşkıner seslendirdi. Konser 'Bahar gelir bülbül öter' ve 'Ağlama değmez hayat bu gözyaşlarına' adlı eserlerle son buldu.