İnegöl Belediyesi, 18 Mayıs Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında bugün İnegöl Kent Müzesinde öğrencilerin de katılımıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlikler kapsamında Müzeler Günü nedeniyle pasta kesimi yapılırken, ardından Adil Can-Nursan Sanat Atölyesi işbirliğinde öğrencilerle birlikte "Doğadan Müzeye" konulu seramik atölye çalışması gerçekleştirildi.

DOĞADAN MÜZEYE

Programın açılış konuşmasını Adil Can Güven gerçekleştirdi. Etkinliğin adının 'Doğadan Müzeye' olduğunu hatırlatan Güven,

"İnsanoğlunun bütün yaşantısını böyle mahaller ortaya çıkarıyor. Ama bu mahaller kendi kendine oluşmuyor. Bu güzide yerin yapımında, düzenlenmesinde ve bilgi becerilerinin ortaya konmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 1994 yılında burada 6 Eylül'de bir sergi açmıştık. Bu sergide birkaç dostumuza bazı eserlerimizi satmışız. Şimdi onları getirip bizlere gösterdi.

23 sene geçmiş üzerinden. Ben çok mutlu oldum. İşte bunlar güzel hatıralar. Şuanda da karşımızda yarının büyükleri olan çocuklarımız var. Hepsi de kendi köylerinden, topraklarından bazı fosiller getirmişler. Bu çok önemli bir şey. İnsanoğlunun varoluşunun temelleri bunlar. İnşallah biz de bu aktivitemizde güzel şeyler öğretiriz" dedi.

BU MÜZE BÜYÜK EMEKLERLE OLUŞTU

Ardından Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Yiğit,

"Bugün 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü.Şükürler olsun ki Dünya Müzler Gününü kutlayabilecek bir müzemiz var. Tabi buraya çok büyük emekler verildi. Ama Türkiye'de ilk defa ilçe belediyesi böyle bir başarıyı sağladı.

Bu bizim adımıza gurur verici bir olay. Bugün programımızın konukları da Hamzabey İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencilerimiz. Hocalarımız onlara sanat çalışmaları hakkında bazı sunumlar yapacaklar. Biz de bu arada onlara eşlik edeceğiz" diye konuştu.

İnegöl'ün Mobilyasıyla, Köftesiyle, Oylat Kaplıcalarıyla, tarımsal markalarıyla ön plana çıkan bir şehir olgusunu içerisinde barındırırken, bu marka değerlere Kent Müzesi ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesini de eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını da vurgulayan Yiğit,

"Biz müzeler kompleksini andıran bu mekanda dönme dönem farklı kültür sanat etkinlikleri ile karşınızda oluyoruz. Ben öncelikle Adil Beyi ve muhterem eşleri Nursan Hanıma huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Her zaman bizlerin yanımızda oluyorlar. Kent Müzesinin kurulum çalışmalarında bizlerin yanlarında olmuşlardı.

Kent Müzesinin açılış günü ilk sergimizi yine kendileri ile yapmıştık. Bugün de Hamzabey İlkokulu'ndan 4. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmada öğrencilere seramik yapım aşamaları, torna çekimi, hamur uygulamada Çanakkale seramikleri objeli figürsel çalışmaları, çini ve seramik sanatçısı Adil Can - Nursan Güven çifti ile oğulları Rauf Sadi ve Cem Güven tarafından uygulanacak. Çocuklara müze bilinci ve sevgisinin aşılanması, kültürel ve sanatsal ögelerin öğrenci gözüyle algılanması, farklı bakış açıları geliştirebilmesine yardımcı olma fikriyle gerçekleştirilecek etkinlik gün içerisinde devam edecek.

Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı

Ayrıca uygulamaları izlemek, merak uyandırmak maksadıyla farklı okullardan öğrenciler de atölye çalışmasını izleyebilecekler" dedi.

Konuşmaların ardından 18 Mayıs Müzeler Günü nedeniyle davetliler ve öğrencilerle birlikte pasta kesimi gerçekleştirildi.

Daha sonra Adil Can-Nursan Sanat Atölyesi ekibi tarafından öğrencilere hazırlanan atölyede seramik atölye çalışması uygulamalı olarak gösterildi. Program seramik uygulamalarıyla son buldu.