MÜMİNLERE NASİHAT

Cuma günü oruç tutulur mu? Cuma günü oruç tutulur mu?

Antalya İl Müftülüğü'nde şube müdürü olarak görev yaptığı sırada emekli olan 69 yaşındaki Nurettin Yener, Kur'an ve Hadis ışığında, 'Müminlere Vaaz ve Nasihat' isimli bir kitap yazdı. Diyanet İşleri Teşkilatında 32 yıl görev yapan Yener'in yazdığı kitap, 4 ciltten oluşuyor.

KİTAPLARDA 80 KONU VAR

İnsanlara faydalı olacak bir eser bırakmak için kitap yazmaya başladığını anlatan Nurettin Yener, "Diyanet İşleri Teşkilatında 32 yıl görev yaptım. Kitapları 2000 yılında yazmaya başladım ve 6 yıl sürdü.

Kitaplardaki her bir konu 3-4 kez elimden geçti. 6 kere Kur'an-ı Kerim'i hatim ettim. Zaten Kur'an-ı Kerim bilinmezse bu kitaplar yazılamaz. Kitap yazarken diğer kitaplardan da faydalandım. Kitap yazmak kolay değil hele de böyle kitapları. Kitapların içerisinde 80 konu var."

OKUNAKLI VE KISA CÜMLELER

"Kitaplar okunaklı ve kısa cümleler ile yazıldı. Kelime ve cümlelerin manası anlaşılır şekildedir. Konulardaki ayet ve hadisler güvenilir kaynaklardan alıntılanmıştır. Bu 4 ciltlik kitap, konularına göre vaaz biçiminde hazırlanmıştır.

Kitaplar içeriğindeki seksene yakın konu, İslam'ın birçok ana hattını öğretir. Bu kitapları okuyan Mü'min ve Müslümanlar İslam'da yapacağı ve yaşayacağı birçok İslami bilgiye sahip olacak" dedi.

İKİNCİ KİTABINI YAZMAYA BAŞLADI

Kitapların 4 bin adet basıldığını belirten Yener, kitapların takım olarak 60 TL'den satıldığını, kitaplardan almak isteyenlerin 0535 284 82 01 numaralı telefonu aramasını istedi.

Yener, 'Gençlerin el kitabı' isimli ikinci kitabını da yazmaya başladığını sözlerine ekledi.

YAZAR HAKKINDA

1947 yılında Ardahan, Posof ilçesinde Baykent köyünde doğdu. İmam Hatip Lisesini ve Yüksek İslam Enstitüsü'nü Erzurum'da bitirdi.

Askerliğini yedek subay olarak yapan Yener, Diyanet İşleri Teşkilatında, 3 yıla yakın İmam Hatip, 10 yıl murakıplık, 17 yılda şube müdürlüğü yaptı. Aralıklı olarak 3 yıla yakın il müftülüklerine vekalette bulunan Nurettin Yener, ifa ettiği görevlerini Erzurum, Kars ve en çok Isparta ile Antalya Müftülüklerinde yapmıştır. Yener, 2007 yılında emekli oldu.