İŞYERLERİNDE FARKINDALIK EĞİTİMİ

Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi proje ekibince yürütülmekte olan "Sanayi İşyerlerinde farkındalık Eğitimi Projesi (SİFEP)" kapsamında gerçekleştirilen eğitim çalışmasına NDesign Mobilya firma yetkilileri Sezgin Meral, Ragıp Akkaya ve Ahmet Dursun'un yanı sıra 30 firma çalışanı katıldı.

Öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler Öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler

12 FİRMADA ÇIRAKLIK YAPIYOR

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mustafa Öztürk;

"Bildiğiniz üzere okulumuz türü itibariyle ilçemizde tek okul konumunda. "Özel" olarak adlandırdığımız hafif düzey zihinsel engelli 110 öğrenciye özel eğitimle birlikte mesleki eğitim vermekteyiz. Öğrencilerimizden 30 tanesi ilçemizdeki 12 farklı sanayi kuruluşunda çırak öğrenci olarak çalışmaktadır.

Bu öğrencilerimizin ilçemiz sanayi işyerlerinde sürdürmekte oldukları uygulamalı beceri eğitimlerinde, işyerlerinde çalışan personelde farkındalık oluşturarak özel öğrencilere yönelik olumlu tutum ve davranış geliştirmelerini sağlamak amacıyla "Sanayi İşyerlerinde Farkındalık Eğitimi Projesini (SİFEP)" hayata geçirdik.

Geçtiğimiz hafta ilk eğitim çalışmasını Nill's Mobilya'da, ikinci eğitim çalışmasını Kale Tekstil'de gerçekleştirdiğimiz projenin üçünci eğitim çalışmasını yine ilçemizin seçkin sanayi kuruluşlarından Ndesign Mobilya'da gerçekleştiriyoruz.

Ndesign Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç başta olmak üzere fabrika müdürü Sezgin Meral ile diğer yetkililer Ragıp Akkaya ve Ahmet Dursun'a bizleri konuk etmeleri ve tüm çalışanlarıyla birlikte eğitime katılmaları nedeniyle teşekkür ediyor, faydalı bir eğitim çalışması olmasını diliyorum." dedi.

6 ÖĞRENCİMİZ VAR

NDesign Fabrika Müdürü Sezgin Meral de;

"Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nden gelen 6 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu özel çocuklarımızın firmamızda edindikleri çalışma tecrübesi ile mezuniyetten sonra da kendi ayakları üzerinde duran sağlıklı bireyler olmaları en büyük arzumuz.

Bu yolda yapılan çalışmaların, verilen eğitimlerin bir parçası olmak NDesign Mobilya olarak bizlere düşen bir görev olarak görüyoruz. Eğitimlerine destek olarak toplumda kendilerinin de önemsendiğini hissettirmeliyiz.

SİFEP sanayi işyerlerinde farkındalık eğitimi projesi kapsamında firmamızda yapılan bu eğitim çalışmasına katkı vermekten dolayı mutluluğumu ifade ediyor, başarılar diliyorum " dedi.

FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından, NDesign Mobilya'da çalışmakta olan 3 yönetici ve 30 çalışana Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Proje Ekibi görevlileri Ali Akkoç, Halil Akyol ve İbrahim Debre tarafından video ve sunularla desteklenmiş farkındalık eğitimi verildi.