Konuya ilişkin yapılan açıklamada;

Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem! Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem!

"Nüfus müdürlüklerindeki iş yoğunluklarının azaltılması amacıyla öncelikle 9 Şubat 2017 tarihi itibari ile kişi nüfus kayıt örneği 2 Mart 2017 tarihi itibariyle de yerleşim yeri ve diğer adres belgesinin e-Devlet üzerinden paylaşımı yapılmaya başlanmıştır.

180 günlük eylem planına e-devlet üzerinden aile ve nüfus aile kayıt örnekleri ile nüfus olaylarının paylaşımının yapılması dahil edilmiştir."

İŞLEMLER E-DEVLET'TEN YAPILABİLECEK

"Doğum, evlenme, boşanma, ölüm, kayıt düzeltme, velayet, yer değiştirme, gaiplik, vesayet tanıma, soy bağı gibi işlemler artık e-devlet üzerinden yapılabilecek. Yapılan çalışmalar 1 Ağustos 2017 tarihi itibariyle tamamlanmış ve ilgili nüfus kayıt örnekleri ile nüfus olaylarının e-devlet üzerinden paylaşımı yapılmaya başlanmıştır."

"5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun Uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 151. Maddesinin 4. fıkrası gereğince E-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olup tüm resmi işlemlerde kabul edilmesi yasal zorunluluktur" denildi.

ALINABİLECEK BELGELER

E-Devlet üzerinden; Kişi kayıt örneği, aile kayıt örneği, nüfus aile kayıt örneği ve yerleşim yeri diğer adres belgesi alınabilecek.