Ülkenin en önemli seslendirme sanatçılarından biri olarak çok önemli projelerde yer alan Mustafa Nur Subaşı 76 yaşında hayatını kaybetti.

Zatüre teşhisiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Subaşı için Üsküdar Tekel Sahnesinde tören düzenlendi. Subaşı'nın cenazesi, aynı gün Üsküdar Şakirin Camisinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

İnegöllü olan ünlü ses ve tiyatro sanatçısı Mustafa Nur Subaşı, Şirinler adlı çizgi filmde seslendirme yapan Nur Subaşı, sesiyle pek çok filme de hayat verdi.

MUSTAFA NUR SUBAŞI'NIN HAYATI

1941 yılında İnegöl'de doğdu. 1955 yılı Ankara Sahne 2'de sergilenen Hastane adlı oyunla tiyatro'ya başladı. 1979 yılında İstanbul'da Devlet Tiyatroları oluştuğunda ilk tayin olan sanatçılar arasında yer aldı.

Rol aldığı birçok tiyatro oyunundan bazıları Kral Oidipuz (1959), IV. Murat (1970), Hamlet (1993'tir. Yönettiği oyunlara gelince Soyut Padişah, Gel Evlenelim Yürü Boşanalım'dır. Yorgun Savaşçı (1979), Canısı (1996), Evdeki Hesap (2000) adlı sinema filmlerinde oyuncu olarak rol aldı.

Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar

Asıl ününü seslendirme sanatçısı olarak yapmıştır. Meslek hayatı boyunca ülkenin en önemli seslendirme sanatçılarından biri olarak çok önemli projelerde yer aldı. Jack Nikholson ve Marlon Brando'nun sesi oldu. Nutuk adlı belgesel o'nun sesi ile hazırlandı.