Bankaların bulunduğu Nuri Doğrul Caddesinde parklanmada değişikliğe gidildi. Buna göre cadde üzerindeki dikey parklanma kaldırıldı ve yatay parklanmaya geçildi. Uygulamın ilk gününde trafik polisleri araç sürücülerini bilgilendirirken; dikey parklanmaya izin vermedi. Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl'de trafiği rahatlatacak adımları atmaya devam ettiklerini söyledi.

Parklanmalarla ilgili problemleri ortadan kaldırmak, trafiğin akışını hızlandırmak adına Nuri Doğrul Caddesi üzerinde düzenlemeye gidildiğini aktaran Başkan Taban, "Bankaların bulunduğu bu cadde üzerinde dikey parklanma ya da bir diğer adıyla açılı parklanma dediğimiz parklanma yöntemi uygulanıyordu. Gözlemlediğimiz kadarıyla açılı parklanmadan dolayı burada çok ciddi trafikte yavaşlama söz konusu. Bunu hızlandırabilmek adına, yine yayaların ve bisikletlilerin de daha rahat ve konforlu hareket edebilmeleri adına buradaki alanı yatay parklanmaya çevirdik. Yola ve kaldırımlara paralel bir parklanma olacak. Bu uygulamayla beraber doğal olarak park alanında bir miktar azalma olacak. Dikey parklanmada yan yana daha fazla araç sıralanabiliyor. Ancak bu uygulamayla daha güvenli bir giriş çıkış sağlanmasıyla beraber trafik akışını da hızlandıracak." dedi.

Çorlu tren kazasında karar çıktı Çorlu tren kazasında karar çıktı

KAPALI OTOPARKLARI KULLANALIM

Vatandaşlara kapalı otoparkları kullanması çağrısında da bulunan Taban, "Otoparklarımız müsait, otoparklarımızda boş alanlarımız var. Bunları kullanmak zorundayız. Ya da artık şehir içine, çarşı bölgesine gelirken bu trafik yoğunluğunu da göz önünde bulundurarak hem sağlığımız açısından da faydalı olan yürüyerek bu bölgeye gelmeyi tercih edelim. İnegöl'de her yer birbirine yakın. İnegöl'de yıllık araç artış sayısı binlerle ifade ediliyor. Bu ne demek? Aynı sokak, aynı cadde, aynı bulvar ve her yıl üzerine binler ilave ediyorsunuz. Bu durumda artık bizim otoparkları zorunlu olarak kullanmamız zaruridir. Ancak kısa, orta ve uzun vadede ne zaman çözülürse o alanları otopark olarak hayata geçireceğiz."

"Emniyet kemerlerimizi takmalıyız, doğru alanlara araç park etmeliyiz. Belki hatalı park yaparken 5 dakika için işimizi görüyor olabiliriz ancak şunu unutmayalım; sizin 5 dakikanız için diğer insanların 10'ar, 20'şer dakikası heba oluyor. Çok daha duyarlı olmaya ve dikkatli olmaya tüm sürücülerimizi davet ediyorum. İnşallah trafiğin her geçen gün rahatlayacağı adımları atmaya devam edeceğiz. Yine bunun devamında da şehrin birkaç noktasında dikey parklanmalarla ilgili çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

Göreve ilk başladığında trafikle ilgili sorunların olduğunu gözlemlediğini belirten Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ise "Nuri Doğrul Caddesinde dikey parklanmayı yatay parklanmaya çevirdik. Sürücülerden ricam kurallara uygun hareket etsinler. Her şey İnegöl'ün iyiliği için. Başkanımıza da verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.