TÜBİTAK BİLİM FUARI

Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, dün okul bahçesinde açıldı.

Açılışta konuşan Okul Müdürü Mehmet Katırcı;

"Bugün 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımızın açılışını yapıyoruz. Bu fuarımızın düzenlenmesinde emeği geçen Süleyman İnce ve Hafize İnce hocalarımıza, Görsel Sanatlar dersi öğretmenimiz Çiğdem hanıma, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

İlk kez düzenlediğimiz için heyecanımız da var. İç mekanımız olmadığı için dış mekanımızda yapıyoruz. Katılımızın için teşekkür ediyorum" dedi.

OKULLARIMIZDA TATLI HEYECANLAR VAR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise;

"Eğitim öğretim dönemimizin artık sonuna geldik. Okullarımızda tatlı heyecanlar var. TÜBİTAK Bilim Fuarlarımız, yılsonu sergilerimiz yapılıyor. Bir taraftan son sınavlarına da girerken; sosyal, akademik ve kültürel çalışmalara da katılıyorlar. Okullarımız, yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğürencilerimiz başarılı çalışmaları ortaya koyuyorlar.

Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okullarımız işbirliği içinde bu tür projeler ortaya çıkıyor. Bu tür fuarlarda çok güzel projelerin hayata geçirildiğini görüyoruz. Öğrencilerimizi güzel çalışmalara yönlendiriyorlar.

Bilgi ve becerilerini geliştiriyorlar. Öğrencilerimizin bu projeleri destek görürse ülkemizde uygulanabilecek tarzda projelerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2 gün sonra Ramazan ayımız başlayacak.

Ramazan ayımızın ilçemize, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

ÖĞRENCİ OLASIM GELİYOR

2024 YDS/1 Sınav Sonuçları ve Soru-Cevap Kitapçıklarının Erişime Açıldı 2024 YDS/1 Sınav Sonuçları ve Soru-Cevap Kitapçıklarının Erişime Açıldı

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ise şunları söyledi:

"Birkaç gündür bu tür fuarlarımızı geziyoruz. Bunları gördükçe öğrenci olasım geliyor. Bizim zamanımızda bu tür çalışmalar, fuarlar yoktu. Laboratuar bile yoktu. Şimdi imkanlarımız ile bu tür çalışmalar yapılıyor.

Devletimiz bu imkanları sunuyor. Öğrencilerimiz çok şanslı. İnşallah bu projeleri hayata geçireceklerdir. Vatanına milletine hayırlı evlat olurlar. Bu bilim fuarında emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

ROKET FIRLATTILAR

Açılış öncesi görevli öğrencilerin, öğretmenleri rehberliğinde gerçekleştirdiği; avuçta ateş ve roket gösterisi büyük ilgi topladı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle fuarın açılışı gerçekleştirildi. 50'ye yakın masada sergilenen bilimsel proje ve eserler protokol üyelerini etkilerken, her bir masadaki görevli öğrenci projesi hakkında izleyenlere bilgi vererek sunum yaptı.