İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru nezaretinde Vehbi Koç İlk ve Ortaokulu çok amaçlı salonunda yapılan seçimde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, seçimin demokrasimizin vazgeçilmezi olduğunu vurguladı.

GENÇLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

SANKO Okulları öğrencilerinin Fırst Lego başarısı SANKO Okulları öğrencilerinin Fırst Lego başarısı

Bilican, "Geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Bu nedenle sizin ailenizde, okullarınızda daha iyi yetişmeniz, hoşgörü kavramını iyi bilmenizi istiyoruz. Okullarımızda yapılan bu okul öğrenci meclisi seçimleri siz geleceğe hazırlamak için büyük birer fırsattır. Bizim geleceğimiz sizlersiniz. Bu memleketi yüceltecek, yükseltecek sizlersiniz. O nedenle eğer memleketimiz daha ileriye gidecekse, daha refaha kavuşacaksa, maddi ve manevi olarak istediğimiz seviyeye gelecekse bu sizlerin sayesinde olacaktır."

120 ÖĞRENCİ OY KULLANDI

"Katkısı, emeği olan kıymetli öğretmen arkadaşlarımızdır. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Bugün burada 120 öğrencimiz okullarını temsilen ilçe öğrenci meclis başkanlığı ve yardımcılığı için oy kullanacaklar. Geçtiğimiz günlerde okullarımızda bu seçimler yapıldı. Sizler kendi okulunuzda iyi bir intiba edindiniz. Nihayetinde arkadaşlarınızın verdiği oylarla seçildiniz."

13 ADAY YARIŞTI

"Bu demokrasinin bir gereğidir. Burada 13 öğrencimiz ilçe temsilciliği için yarışacaklar. Ve 120 öğrencimiz oy kullanacak. Burada seçilen öğrencilerimiz ile gidecekler. Akabinde ilde yapılacak seçimlerde İl Öğrenci Meclis Başkanı seçilecek. Öncelikle burada okullarında seçilerek okul meclisi başkanı olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

ADAYLAR İCRAATLARINI ANLATTI

Konuşmanın ardından ilçe meclis başkanlığına aday olan 13 öğrenci sırayla söz alarak, icraatlarını ve seçim vaatlerini seçmen öğrencilere açıkladı. Daha sonra oy kullanma işlemine geçildi.

SPOR LİSESİ ÖĞRENCİSİ KAYRA ÇETİN BAŞKAN OLDU

Seçimlerde 120 okul başkanı oylarını kullandı. Oy işleminin sona ermesinin ardından oylar divan heyeti tarafından sayıldı. Oy sayımının ardından Spor Lisesi öğrencisi Kayra Çetin 37, Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Enes Laleli 24 ve Küçükçalık Anadolu Lisesi öğrencisi Bahadır Arabacı 13 oy aldı.

BURSA'DA YARIŞACAK

İlçe meclis başkanı Kayra Çetin ile Başkan Yardımcıları Enes Laleli ve Bahadır Arabacı, önümüzdeki günlerde Bursa'da yapılacak olan İl Meclis Başkanlığı için diğer ilçelerle yarışacak. İlde yapılacak olan seçimlerin ardından ise, Bursa'yı Ankara'da yapılacak seçimlerde temsil edecek olan öğrenciler seçilecek.