İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler

Bursa'da faaliyet gösteren iki firmanın sahipleri tarafından Gazipaşa Ortaokulu, Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu ile Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu'nda teknoloji geliştirme sınıfları açıldı.

MİKRO MAKİNELER

Mikro makinelerle donatılan sınıflarda öğrenciler el becerilerini geliştirerek, hayata hazırlanıyor. 3 boyutlu alanda bilgisayarda ürettikleri projelerin birebir çıktısını alan öğrenciler, ahşap atölyelerde bunları işliyorlar.

3 OKULDA KURULDU

Gazipaşa Ortaokulu'nda düzenlenen teknoloji geliştirme sınıfının açılışında konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, çalışmanın Türkiye'de ilk olduğunu aktardı.

Teknoloji Geliştirme Sınıfının 3 okulda açıldığını belirten Şahin, "Çocuklarımız teknoloji geliştirme sınıflarında yeteneklerini ön plana çıkaracakları bir takım faaliyetlerde bulunacaklar. Bu imkan her yere tanınmıyor. İnegöl'de şuanda 3 ortaokulumuzda faaliyette ve Türkiye'de ilk."

"Öğrencilerimiz bu sınıflarda mikro torna tezgahları, mikro testereler, mikro matkaplar ve 3 boyutlu yazıcı ile çalışıyorlar. Büyüdükçe bunların daha büyüklerini görerek gerçek işleri uygulamaya alacaklar."

"Türkiye geliştikçe, yatırım yaptıkça Türkiye'mizin büyümesine hizmet sağlayacak yeni nesiller yetiştireceğiz. Bu imkanın bize sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Buradan yetişecek zihinler önce ailelerine sonra kendilerine sonra da ülkelerine hizmet edecekler" dedi.

MESLEK SEÇİMLERİNİ DAHA KOLAY YAPACAKLAR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise "3 okulumuzda bu proje hayata geçirildi. Bu projeyi bize kazandıran herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz hem mühendislik bilgilerini ön plana çıkarıyorlar hem de mesleğe yönelik kendilerini geliştirmiş oluyorlar."

"Bu alet ve makinelerle üretim yapan öğrencilerimiz liseye geçtiklerinde meslek seçimlerini daha kolay yapacaklar. Öğrencilerimizin her alanda daha iyi yetişerek memlekete faydalı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilerin çalışmalarını inceledi.