Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor

ÖRGÜ SINIFI OLUŞTURULACAK
Türkiye'de ilk olacak çalışma 2017-2018 eğitim öğretim yılında hayata geçirilecek.
Gazipaşa Ortaokulu'nda açılacak sınıfta, öğrenciler şişlerle el örgüsü yapacak. Eğitim, kız öğrencilerin yanı sıra erkek öğrencilere de verilecek.
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) eski başkanı İlhan Sarı tarafından 'El örgüsü örüyorum' isimli projenin detaylarını paylaşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, proje kapsamında okulda örgü sınıfı oluşturulacağını söyledi.
ÖRGÜ EĞİTİMİ VERİLECEK
Sınıfta öğrencilere örgü eğitimi verileceğini belirten Şahin,
"Çocuklara şişleri ve ipleri İlhan abi ücretsiz verecek. Öğretmenlerimiz kız ve erkek öğrencilere el işi örgü eğitimi ile alakalı bilgiler verecek.
Önümüzdeki yıl okulumuzda erkek ve kız öğrencilere yönelik bir sınıf olacak. Bu el örgüsü beyindeki zihin dalgalarını geliştiriyor" dedi.
BEYNE FAYDALI
Proje sahibi İlhan Sarı ise El örgüsü ören çocukların beyin sisteminin geliştiğini belirterek,
"El örgüleri çocuğun zihinsel gelişiminde ve çocuğun kabiliyetinin gelişiminde büyük rol oynuyor. Düşünce sistemi ile el hayal gücü ile birleşiyor. Bunu geliştirdikçe çocuk daha üretici oluyor.
Böyle olunca katma değeri yüksek ürünler ve nesiller sanayiye kazandırmış olacağız."
"Gelir seviyesi yüksek ülkelerde el örgüsü dersleri var. Bu tür eğitimlerde yönlendirdiğiniz zaman çocukların kabiliyeti de gelişiyor, stresi daha düşük gençler ortaya çıkıyor" diye konuştu.