Mili Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve AKDEM Derneği işbirliği ile yapılan tüm Anadolu İmam-Hatip liseleri, İmam-Hatip ortaokulları öğrencilerine yönelik düzenlenen Arapça bilgi ve etkinlik yarışmalarının Bursa genelinde yapılan yarışmalarda çeşitli dereceler yaparak bölge finallerine gitmeye hak kazanan Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile

Yeşilay Bursa Şubesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 5'sini düzenlediği 'Bağımlılık' temalı 'Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek' yarışmasında Karikatür dalında Bursa birincisi olan TOKİ Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi 6. Sınıf öğrencisi Zişan Balyoz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican'ı makamında ziyaret ettiler.

Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor

Ziyarette konuşan Mahmudiye İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Metin Doğan; "İmam-Hatip ortaokulları arası üç dalda yapılan Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmalarının bu yılki Bursa il finaline Arapça şiir okuma, şarkı söyleme ve hikaye canlandırma dallarında katıldık. Okulumuz, Arapça Şiir Okuma Yarışması dalında Şeyma Nur Kılıç'ın okuduğu "Bırak Günleri" şiiriyle Bursa il 1.si; Arapça Çocuk Şarkıları Yarışması dalında Meryem Karaman, Beyza Bak, Elif Cansu Başak, Hilal Kayacan ve Eslem Yaprak'ın seslendirdiği "En Tüdhileni Rabbi el-Cennet" şarkısıyla Bursa il 1.si ve Arapça Hikaye Canlandırma dalında Sema Arslan, Zeynep Nari, Mustafa Özbek ve Selim Atabay'ın rol aldığı "Hoca ve Ahmak Hırsız" oyunuyla da Bursa il 3.lüğünü elde etti. Okulumuz öğrencilerinin elde ettikleri bu büyük başarıdan doyalı okul olarak çok mutlu olduklarını, bölge yarışmalarında Bursa ilini en güzel şekilde temsil etmeye çalışacağız" dedi.

Ayrıca ziyarette konuşan TOKİ Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Talip Yediyıldız; " Yeşilay Bursa Şubesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu yıl 5.'sini düzenlediği "Bağımlılık" temalı "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasında afiş, resim, kompozisyon, şiir, karikatür ve kısa video kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Okulumuz 6. Sınıf öğrencisi Zişan Balyoz karikatür dalında Bursa birincisi oldu. Öğrencimizin bu başarısından dolayı çok mutlu olduk. Bugünde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bizleri kabul ederek sevincimizi paylaştı. Bu vesileyle her zaman yanımızda olan müdürümüze çok teşekkür ediyorum." dedi.

Ziyarette öğrencilere çeşitli hediyeler veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Okul müdürlerimizin ifade ettiği gibi ilçemiz Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu ve TOKİ Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Bursa'da yapılan yarışmalarda İnegöl'ümüzü başarıyla temsil etmiş ve büyük bir başarıyla yarışmalarda derece yaparak ilimizi bölge finallerinde temsil etmeye hak kazanmışlardır. Bugün de Okul müdürlerimiz ve öğrencilerimiz başarılarını bizimle paylaşmağa gelmişlerdir. Ben de bu vesileyle başarılı olan okul müdürlerimizi, diğer idareci ve öğretmenlerimizi ve tabii ki bu başarının asıl mimarları olan sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin başarıları bizi mutlu etmiştir. Daha güzel başarılara ulaşmalarını temenni ediyorum " dedi.