Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelişinin anısına 1936 yılından bu yana aralıksız olarak düzenlenen 'Büyük Atatürk Koşusu' bu yıl 82'nci kez gerçekleştirildi. Her şehrin kendi bünyesinde gerçekleştirdiği koşu, İnegöl'de bugün İnegöl Belediyesi ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde Kültür Park içerisinde başlayan Büyük Atatürk Koşusunda; küçük erkekler, küçük kızlar, yıldız erkekler, yıldız kızlar, genç erkekler ve genç kızlar kategorilerinde 30 okul takımı ile toplam 186 sporcu kıyasıya bir mücadele sergiledi.

DERECEYE GİREN SPORCULAR İÇİN ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

82'nci Büyük Atatürk Koşusunun tamamlanmasının ardından, İnegöl Belediye Spor Salonunda ödül töreni gerçekleştirildi. Törene; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Emniyet Müdürü İlhami Araali, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreni öncesi konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, "Bu organizasyonu tertip eden Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüz ile İnegöl Belediyesine teşekkür ediyorum. Bu Büyük Atatürk Koşusunun şehrimizde 30 okuldan 186 öğrencinin katılımıyla yapılıyor olması gurur verici. Ben katılan tüm sporcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

ÖNEMLİ OLAN DERECEYE GİRMEK DEĞİL, KATILMAK

Kaymakam Ali Akça ise spor yapmanın önemine de vurgu yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Değerli öğrenciler, bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 98'inci yıldönümü münasebetiyle koştunuz. Büyük Atatürk Koşusu ülkemizde 1936 yılından beri düzenlenen bir koşu. Sizler bu sene Büyük Atatürk Koşusunun 82'ncisini gerçekleştirdiniz.

Ben bu koşuya katılan siz gençleri kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu tür müsabakalarda, yarışlarda dereceye girmekten çok daha önemli olan, bu organizasyonlara katılmaktır. Ben sizleri bir kez daha yürekten kutluyorum."

Aston Villa penaltılarla yarı finalde Aston Villa penaltılarla yarı finalde

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından dereceye giren okul takımları ve sporculara madalya ve kupaları takdim edildi. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.