Gazeteci yazar Sami Özey ile iletişim ve zarafet uzmanı Selda Boztepe'nin katılımıyla 'Hayatın İçinden' isimli sohbet programı düzenlendi. Öğrencilere yönelik yapılan etkinlik sabah Anadolu İmam Hatip Lisesinde, öğleden sonra ise İnegöl Meslek Yüksek Okulunda gerçekleştirildi.

TECRÜBE PAYLAŞIMI YAPILDI
Gazeteci yazar Sami Özey ile iletişim ve zarafet uzmanı Selda Boztepe'nin söyleşi tadındaki programına her iki okulda da öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Özey ve Boztepe, lise ve üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek hayat tecrübelerini paylaştılar. İletişim ve Zarafet Uzmanı Selda Boztepe 'Nezaket Bir Sanattır' konulu sunum gerçekleştirirken, Gazeteci Yazar Sami Özey ise kendine has üslubu ile bilgi ve deneyimlerini öğrencilere aktardı.

KENDİNİ KAYBEDERSEN BİR DAHA ZOR BULURSUN
İlk sohbet programı sabah 10.00'da Anadolu imam Hatip Lisesinde yapıldı. Buradaki söyleşide konuşan Sami Özey, "Kendi planlarının öznesi olmazsan, başka planların yüklemi olursun. Bedelini ödemediğin hiçbir şey senin değildir. Başkalarına minnet ederek yaşıyorsan, özgürlüğü rüyalarında bile göremezsin. Dünyada en pahalı su, gül suyu değil, yüzsuyudur. Gül suyunu döktükçe, mis gibi kokular yayılır. Yüzsuyunu döktükçe de zillet, meskenet saçılır. Yüzsuyunu alın teriyle karıştırırsan, gül suyu gibi güzel kokar. Hasılı kelam; Gaflet uykusundan uyanmamakta ısrar edenleri ancak İsrafil'in Sur'u uyandırır. Kendini iyi tanıyamamak veya kendini yanlış tanımak, kişiye çok zararlar verebilir. Dostunu yanlış anlarsan, dostunu kaybedersin. Kendini yanlış anlarsan, kendini kaybedersin. Kaybettiğin dostların yerine yenisini bulmak belki kolay olabilir. Ancak, kendini kaybedersen, bir daha zor bulursun" dedi.

ALTIN DEĞERİNDE BİLGİLER
Aile Danışmanı İletişim ve Zarafet Uzmanı Selda Boztepe de, katılımcılara İslam'da davranış ve nezaket kuralları, sosyal yaşama uyum, görgü kuralları, yüz yüze iletişim gibi konularda altın değerinde öğütler verdi. Toplumun temeli olan kadının, yeni kuşağa İslam'a uygun nezaket ve zarafeti öğreterek birbirine saygı duyan, değer veren ve sosyal yönden güçlü bireyler yetiştirilmesi konusunda eğitilmesi gerektiğini anlatan Boztepe, "Zarafet inceliktir, nezakettir, nezahettir, güzelliktir. İslam, insanı her anlamda ve her alanda zarafetle donatan bir değerler manzumesidir" dedi.

YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi

Programa katılan Belediye Başkanı Alper Taban, öğrencilerle birlikte anlatılanları can kulağıyla dinledi. Sohbet programı sonunda sahneye davet edilen Başkan Taban, burada kısa bir selamlama konuşması da yaptı. Taban, "Bizlere güç veriyorsunuz, pozitif enerji veriyorsunuz. Bu elektriği sizden alıyorum. İki çok değerli misafirimiz var bugün. Kendilerine bize sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Hayatımızda ihtiyaç olan, farkında olmadan yaptığımız eksiklerden bahsettiler. Hayatta eğitim ve öğretim süreklidir. Bugün de hepimizin faydalı bilgiler öğrendiğini düşünüyorum" dedi. Taban, konuşma sonrası Sami Özey ve Selda Boztepe'ye çini hediye etti.

Sohbet programı öğleden sonra ise 15.00'da İnegöl Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirildi. Benzer bilgilerin paylaşıldığı söyleşiye öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.