Türk Eğitim-Sen İnegöl Temsilcisi Şenol Şahin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Yandaş basının ortak manşeti "Öğretmenin maaşını öğrenci belirleyecek" buyurun size yeni gündem. Dedik ya boş durmuyorlar.

Öğretmen işine odaklansın istemiyorlar. Öğretmenler odasında zümreler ne yaptıklarından bahsetmesinler. Yalnızca Milli Eğitimin yarattığı gündemleri konuşsunlar istiyorlar.

ÖĞRETMENLE ZORUNUZ NE?

Daha geçen hafta performans değerlendirmesini gündeme taşıyan bakanlık şimdi de öğrenci öğretmenin maaşını belirleyecek gibi saçma bir haberle karşılaştık. Arkadaş bu öğretmen daha size daha ne yapsın? Terörist vuruyor, veli dövüyor, öğrenci dalga geçiyor, sahip çıkmadığınız gibi suçluyorsunuz.

Okul basılıyor bir tek kamu davası açmıyorsunuz. Amir mobing uyguluyor amiri koruyorsunuz. Sözleşmeli kölelik getirdiniz yurdun neresi olursa olsun gidiyor, altı yıl bekar yaşayacaksın dediniz yine sesi çıkmıyor. Makamı mevkiyi yandaşa dağıtıyorsunuz susuyor, yalnızca ekmeğinin derdinde buna da razı gelmiyorsunuz.

HALA TATMİN OLMUYORSUNUZ?

Onlarca angarya görev verdiniz tatmin olmuyorsunuz. Dört yüz bin öğretmen sendikanıza üye oldu mutlu olmuyorsunuz! Dernekleriniz ve vakıflarınıza öğrenci istediniz gönderdiler yine olmuyor.

İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu

Yaz okulları kış okulları derken gençlik örgütleriniz devlet okullarını babasının evi gibi kullandı yine kimse itiraz etmedi olmuyor, olmuyor. Seçimler yaklaşırken salon toplantılarınıza katıldılar yine hoşnut olmadınız.Sahi sizin derdiniz nedir arkadaş!

DAHA NE İSTİYORSUNUZ ÖĞRETMENDEN?

Yaptıklarınızı İslami ölçülerle değerlendiriyoruz uymuyor, ahlaki ve vicdani değerlendiriyoruz oturmuyor,ilmi değerlendiriyoruz asla yaklaşmıyor.Bir tuhaf bakış açısıdır almış başını gidiyor.Daha geçen hafta öğrenci öğretmeni değerlendirecek yaygarasını çıkarttınız, ardından yeterlilik sınavı.

Şimdi bir yayın gurubundaki manşetle yine öğretmeni tedirgin ettiniz. Amacınız yalnız buysa gerçekten başarıyorsunuz. Düşünüyoruz acaba neden öğretmenle bu kadar uğraşılıyor diye!Kariyer basamaklarını geri getirecekseniz öğrenci burada nasıl ücret belirleyici olabilir diye size sormak lazım.

Siz okullar arasındaki, bölgeler arasındaki eğitim düzeyini, eğitime bakış açısını eşitlediniz mi ki öğrenci başarısını esas alıp kariyer basamakları oluşturacaksınız? Ya da amacınız bu da değildir.

ÖĞRETMENİ İYİCE AYAĞA DÜŞÜRSÜNÜZ

Bu bahaneyle öğretmenlik mesleğini tamamen ayağa düşürüp Çorlu da yaşanan hadise niye her okulda olmasın gayreti içerisinde misiniz Öğretmenin bu kadar yarın endişesi yaşadığı hiçbir dönem olmamıştır. İçinizde bu endişenin öğretmen başarısını olumsuz etkileyeceğini düşünen hiçbir öğretmen kökenli bürokrat yok mudur?

Performans değerlendirmesi bu kadar kafaları karıştırmışken öğrenci öğretmenin ücretini belirleyecek haberi yapmak eğer cehalet değilse kasıttır.

EĞİTİM SİSTEMİMİZ ÇÖKTÜ

Arkadaş bu ülke eğitimde geri gitsin demektir. Yılsonuna kalan üç ayımızda heba olsun demektir. Sonuç olarak; Eğitimden anlamayanların elinde eğitim sistemimiz çökerken altında kalacak olan geleceğimize yazık oluyor.

Beyler gelin öğretmeni öğretmen olduktan sonra değil okullarda yetiştirelim. Stajlarını, sınavlarını burada yapalım. Öğretmen yaptıktan sonra rahat bırakalım ki farklı şeyler üretsinler.Üretsinler ki yetiştirecekleri nesiller de farklı şeyler üretebilsinler!"