Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Çevik Bilgi, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Yine bir öğretmenler günü yaklaşıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda basında, sosyal medyada ve daha birçok yerde, kutlama mesajları ve (öğretmenlik hakkında bilgisi olmadığı halde) birçok tartışma programları yayınlanıyor. Yılbaşından sonra öğretmenin alacağı maaşlar hesaplanırken, veli çocuğum hiçbir şey olamazsa öğretmen olsun diyor. Sendikalar öğretmenin tek sorunu maaşmış gibi toplu iş sözleşmelerinde parayı ön planda tutuyor"

Magnum dondurmaları neden toplatıyor? Magnum dondurmaları neden toplatıyor?

"Olumsuzlukları sıralayıp gitmek oldukça mümkün... Oysaki öğretmenlerimiz vefakar, cefakar ve her türlü olumsuzluğa rağmen evlatlarımızı en güzel şekilde hayata hazırlayanlardır. Her öğretmen bilir ki, eğitemediği öğrenci yarın karşısına çok farklı şekillerde çıkacaktır. Öğretmenler için kaybedilecek bir öğrenci daha yoktur"

YENİ NESİLLER YETİŞTİRMEK ZORUNYIZ

"Son zamanlarda yaşananlar özellikle NATO'nun yaptığı tehditkar saygısızlık (tatbikatta düşman safına Atatürk resmi koyması ve Cumhurbaşkanımızın isminin yazılması) öğretmenlerimizin omuzlarına daha ağır yükler yüklemiştir. Öğretmenler vatanı milleti için çalışan, düşmanın her türlü oyunlarını bozan yeni nesiller yetiştirmek zorundadır"

"Geleceğimize yön verecek öğrencilerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz. Atatürk de "Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" sözüyle öğretmenliğin önemine vurgu yaparken; bizler bugün öğretmenlerimize ne kadar değer veriyoruz, okullarımızın istek ve yardımlarına ne oranda koşuyoruz, (Her şeyi bildiğini iddia eden yanılır) Bizler öğretmenlerimizin işini yapmasına fırsat veriyor muyuz?"

ÖĞRETMEN GÖREVİNİ YAPAMAZSA TOPLUMLAR HELAK OLUR

"Bu vesile ile tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlar, bu zor ve meşakketli görevlerinde başarılar dilerim. Öğretmen yılarsa, öğretmen görevini yapamazsa toplumlar helak olur... Öğretmenler yılmadan, bıkmadan, usanmadan görevini yerine getirsin ki toplumlar çağ atlasın, çağ açsın"