HAYIR DİYORUZ

CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, yaptığı açıklamada; "Bildiğiniz gibi bir Anayasa değişiklik paketi halk oylamasına sunuluyor. 16 Nisan 2017 günü bizler sandığa gidip vatandaş olarak hayır diyeceğiz. Çünkü, değiştirilen maddeleri tek tek okuduk, inceledik ve gördük ki; iç barışı sağlayacak hiçbir düzenleme yok. İşsizliğe- enflasyonu- doların yükselişini önleyecek hiçbir düzenleme yok. Demokrasiyi geliştirip güçlendiren, adaleti sağlayacak, tarafsız yargıyla ilgili hiçbir düzenleme yok. Kamusal olması gereken eğitim ve sağlıkla ilgili hiçbir düzenleme yok. Ortadoğu'daki savaşın bir an önce bitirilmesine hizmet edecek hiçbir madde yok. Onun için vatandaş olarak bizler hayır diyoruz. Yasamanın, yürütmenin ve yargının tek elde toplandığı, diktatörlüğün önünü açacak bu düzenlemelere hayır diyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖTEKİLEŞTİRMEYE HAYIR

"Anayasa değişikliği gündeme geldiği günden itibaren evet diyen bazı siyasiler bu değişikliklerin içeriğini halkımızın gözünden kaçırmak için insanları kamplaştırarak; CHP ve bazı terör örgütlerini sayarak bunlar hayır dediği için biz evet diyoruz diyerek insanları kutuplaştırıyor" diyen Demir; "Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, en çok barışa ve istikrara ihtiyaç olduğu bu günlerde, insanların kutuplaşmasına karşıyız. OHAL koşullarında referandum yapılmaz. Ötekileştirmeye ve insanlara bölücü sıfatlar yakıştırılmasına hayır diyoruz. Bizlerin, hayır deme gerekçeleri bellidir. Bölünmeye ve federasyona hayır. Tek kişiye bağlı, tarafsızlığı olmayan yargıya hayır... Gazi Meclisimizin etkisiz hale dönüştürülmesine hayır diyoruz"

İmamoğlu'ndan Mudanya adayı Dalgıç'a destek İmamoğlu'ndan Mudanya adayı Dalgıç'a destek

ŞEHİT YAVRUMUZA RAHMET

"Bizlerle terör örgütlerini birlikte göstermeye çalışanlar; FETÖ'ye ne istedilerse veren siyasilere ve PKK ile Oslo'da, İmralı'da, Kandil'de görüşmeler yapan Doğu Bölgelerimizi silah deposu haline gelirken göz yumanlardır. Ordumuzu kışlaya, polisimizi karakola, hapseden anlayışa hayır diyoruz. Kimin terör örgütü ile kol kola olduğu hafızalarımızda halen tazeliğini koruyor. Saygı değer halkımız bu vesile ile terörün her türlüsünü bir kez daha kınıyoruz ve lanetliyoruz. Terör kimden ve nasıl gelirse gelsin her türlü teröre hayır diyoruz. Viranşehir'de evinden çıkıp sadece kapı önündeki kediyi besleme kaygısı olan 11 yaşındaki yavrumuz patlayan bombayla şehit oldu. Yavrumuza Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.