İnegöl Belediyesi'nin doğa sporları alanında her geçen gün büyüyerek daha fazla kitleye ulaşan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) himayesinde düzenlediği okçuluk kursunda bir dönem daha geride kaldı.

PFDK Sevkleri Açıklandı: Trabzonspor-Fenerbahçe Maçıyla İlgili Sevkler Yok PFDK Sevkleri Açıklandı: Trabzonspor-Fenerbahçe Maçıyla İlgili Sevkler Yok

Erhan Çakır nezaretinde hafta içi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere 3 grup olarak 10'ar kişiden toplam 30 kursiyerin katıldığı okçuluk kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Cuma akşamı 18.30'da eğitimlerin verildiği Belediye Spor Salonunda düzenlenen sertifika törenine; Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri, bazı meclis üyeleri ve Belediyespor yöneticileri katıldı.

Sertifika töreni öncesi sporcular aldıkları eğitimin ardından kat ettikleri gelişimi göstermek adına protokol üyelerine atış gösterisi yaptı. Performanslarıyla alkış alan kursiyerler sonrası protokol üyeleri de oku ve yayı ellerine alıp atış denemeleri yaptılar.

DOSTUM İNEGÖL'ÜN YÜZ AKI

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, okçuluk deyince akla ata sporu geldiğini ifade ederek;

"Bizim de DOSTUM bünyesinde oluşturduğumuz bir branş. Sizler zaten bu branşı seçerek çok güzel bir spor dalını tercih etmişsiniz. Tabi İnegöl'de malumunuz şehrimizi parlatabilmek, tanıtabilmek ve değerlerini ön plana çıkarabilmek adına yatırımlar yapıyoruz. DOSTUM'da bunlardan bir tanesi DOSTUM bana göre bugün ve gelecekte şehrimizin yüz akı olabilecek bir marka" dedi.

EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ

Okçuluk branşıyla ilgili bir organizasyona ev sahipliği yapma konusunda girişimleri olduğunu da burada açıklayan Başkan Taban;

"Bugün Oryantiring Federasyon Başkanımızı İnegöl'de ağırladık. Kendileriyle Mayıs ayında yapılacak Oryantiring Şampiyonasının İnegöl'de gerçekleştirilmesi adına bir protokol imzaladık. İnşallah okçulukla ilgili de güzel bir organizasyona ev sahipliği yapabilmeyle alakalı yürüttüğümüz bir çalışma var. Bunu gerçekten önemsiyorum. Neden diyeceksiniz.

Unuttuğumuz bazı değerlerimizi yeniden kazanabilmek, gençlerimize alternatif spor alanları açabilmek ve onların bu konuda dikkatini çekebilmek, enerjilerini daha doğru noktalara kanalize edebilmek, milli sporcular çıkarabilmek bizler için de önemli. İnşallah önümüzdeki günlerde bunlara ilişkin yatırımları daha da arttıracağız. Ben burada başarılı olarak sertifika almaya hak kazanan siz değerli kursiyerlerimizi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşma sonrası protokol üyeleri kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.