Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde (Okulu) eğitim gören 30 hafif zihinsel engelli öğrenci, 15 farklı sanayi kuruluşunda çalışıyor.

SİBEP PROJESİ BAŞLADI

Engelli öğrencilerin istihdam edildiği sanayi kuruluşlarındaki çalışanlara ise okul tarafından hazırlanan Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi Öğrencilerinin Sanayi İşyerlerindeki Beceri Eğitimleri Projesi (SİBEP) kapsamında eğitim veriliyor.

EN FAZLA ÖĞRENCİ WELTEW MOBİLYADA

Sanayi kuruluşları arasında en fazla öğrenci istihdam eden Weltew Mobilyada dün verilmeyen başlayan eğitimle; işyerlerinde çalışan personelin öğrencilere yönelik olumlu tutum ve davranış geliştirmelerini sağlayarak çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve beceri eğitimleri sürecinde özel eğitim öğrencilerinin karşılaşabilecekleri olumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

EĞİTİMLER 3 AY SÜRECEK

Proje ekibi üyesi Özel Eğitim Öğretmeni İbrahim Debre, Özel Eğitim Öğretmeni Elif Kesgin ile Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Öğretmeni Ali Akkoç tarafından verilen eğitim 3 aylık süreçte 15 farklı sanayi kuruluşunda düzenlenecek.

Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Müdürü Mustafa Öztürk, Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi Öğrencilerinin Sanayi İşyerlerindeki Beceri Eğitimleri Projesi (SİBEP) kapsamında sanayi kuruluşlarında okul öğrencilerine rehberlik eden ustabaşı, usta, operatör gibi personelle verilecek eğitimlere Weltew Mobilyadan başladıklarını söyledi.

PROJEYE 15 SANAYİ KURULUŞU KATILIYOR

Serbest piyasada döviz fiyatları ne oldu? Serbest piyasada döviz fiyatları ne oldu?

30 öğrencinin 15 sanayi kuruluşunda çalıştığını aktaran Öztürk; "Önümüzdeki 3 aylık süreçte proje kapsamında 15 farklı sanayi kuruluşundaki personele okulumuz 3 öğretmenimiz tarafından bilgilendirme ve eğitim verilmeye devam edilecek" dedi.

988 TANE ENGELLİMİZ VAR

Weltew Mobilya firmasının sahibi Mustafa Balcı ise firmalarında çalışan öğrencilere karşı hassas olduklarını ifade ederek,

"Engelliler hayatımızın bir parçası. Bunlarla biz birebir ilgileniyoruz" diye konuştu. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik de

"Engelli öğrenciler daha düne kadar kapalı kapalar ardındaydı. Ama son yıllarda bu evlatlara devletimiz sahip çıktı. İnegöl'de 988 tane engelli çocuğumuz var. Bunlar engel gruplarına göre çeşitli okullarda eğitim görüyor" dedi.

Konuşmaların ardından Weltew Mobilyanın üretim departmanında çalışanlarına 'Özel eğitim öğrencilerinin özellikleri', 'Özel eğitim öğrencilerine mesleki beceri eğitiminin nasıl verileceği', 'Özel eğitim öğrencisine nasıl davranılması gerektiği' ve 'İşyerinde öğrenciden kaynaklanan davranış sorunlarının nasıl çözümleneceği' konularında eğitim verildi.