MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor

18 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesi, İnegöl'deki okullarla alakalı bazı düzenlemeler yapıldı.

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi için yıkım kararı verildi. Yıkılacak okulun öğrencilerinin yeni eğitim öğretim yılında nerede eğitim görecekleri belli oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı planlama sonucunda, okulun Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi'ne taşınmasına karar verildi. İmam Hatip Lisesi'nin bu okulda eğitim göreceği bildirildi.

Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi'nin ise Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne taşınması kararlaştırıldı. Sosyal Bilimler Lisesi, Dörtçelik'te C blokta hizmet verecek.

Bilindiği üzere İnegöl'deki mesleki ve teknik eğitim kurumlarına ait eğitim ortamlarının daha verimli kullanılması amacıyla 6 alanı bulunan Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ile Metal Teknolojisi alanlarının kapatılarak, öğrenci, öğretmen ve donatımlarıyla birlikte külliyeye taşınmasına karar verilmişti.

Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni eğitim öğretim yılında Giyim Teknolojisi ve Makine Teknolojisi alanı olmak üzere 2 alanla hizmet verecek.

Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yanı sıra Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek) kapatıldı.

Kapatılan Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Hacı Sevim Yıldız Eğitim Külliyesi'ne taşınmasına karar verilirken, bu okuldan boşalan binaya Spor Lisesi'nin taşınmasına karar verildi.

Kapatılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrenci, öğretmen ve donatımlarıyla birlikte Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine taşınmasına karar verildi.