Çocukların ve gençlerin huzurlu bir ortamda eğitim öğretime devam etmesine yönelik tedbirlerini arttıran İlçe Jandarma Komutanlığı, öğrencilerin can ve mal güvenliğini tehdit edebilecek her türlü olumsuzluğa karşı tedbir alıyor.

JANDARMA KUŞ UÇURTMUYOR

2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla beraber İnegöl Jandarma Komutanlığı Trafik Timi ve Asayiş Timi öğrencilerin güvenliğini sağlamak için okul çevrelerinde denetimlerini sıklaştırdılar.

Jandarma ekipleri bu kapsamda Yenice Mahallesi'nde okulların yoğun olduğu bölgede şahıslara ve sürücülere yönelik uygulama yaptı.

SERVİS ARAÇLARI DENETLENDİ

Okullara öğrenci getiren servis araçlarını tek tek durduran ekipler, Trafik ve tescil belgesi, zorunlu karayolu mali sigorta, her koltukta emniyet kemeri, öğrenci sayısı, öğrenci dışında yolcu olup olmadığı, araçlarda dur levhası, rehber personel ve okul taşıtı ibaresi kontrol edildi.

Servis araçların yanı sıra okulla alakası olmayan şahıslar da okulların çevresinden uzaklaştırıldı.

UYGULAMALAR SÜRECEK

Jandarma yetkilileri okulların çevresinde güvenli ve huzurlu eğitim ortamının sağlanması amacı ile uygulamaların aralıksız devam edeceğini kaydetti.